MojWindows

Pred pár týždňami oznámila spoločnosť Microsoft, že vývojárske štúdio Press Play patriace pod Microsoft Studios zvažuje trojicu herných titulov. V rámci transparentnej iniciatívy štúdio umožnilo hernej komunite rozhodnúť, ktorý z navrhovaných titulov sa dočká pretransformovania z počiatočného prototypu do podoby skutočnej hry. Do 1. septembra tak hráči hlasovali, ktorý z nápadov sa stane novou hrou od štúdia Press Play. Hlasovanie bolo teraz ukončené a jednotlivé hlasy spočítané. Víťazným konceptom sa stal Project Knoxville – multiplayerová hra z pohľadu tretej osoby, ktorá je inšpirovaná titulmi Hunger Games a The Running Man. Vyvíjaná má byť primárne pre platformu Xbox One, pričom zvažovaný je aj Windows 10. Hra má navyše vyjsť pod iným názvom ako Project Knoxville.

Key_art_Image_03

Knoxville je akčná 3rd person survival hra, v ktorej musia hráči zároveň spolupracovať, ale aj medzi sebou súperiť. Dá sa popísať aj ako sadistická hra príbuzná Hunger Games a The Running Man. Háčik je v tom, že všetci účastníci hry môžu prežiť, ak nebudú lakomí a neprepadnú vidine osobného obohatenia. Autori chcú dynamické vzťahy a interakciu s divákmi posunúť na doposiaľ nevídanú úroveň.

Štúdio Press Play plánuje aj naďalej umožňovať hernej verejnosti ovplyvňovať svojimi názormi a postrehmi vývoj tejto hry. Press Play navyše spustí aj pravidelné streamy každé dva týždne, pomocou platformy Twitch, začínajúc od 17. septembra. Prvý zo série streamov bude venovaný kľúčovým mechanizmom hry. Viac informácií nájdete na stránkach Press Play.

09.09.2015

+