MojWindows

Momentálne už nemôže byť žiadnych pochýb, že Microsoft na špeciálnej tlačovej konferencii, ktorú ohlásil na 6. októbra v New Yorku, skutočne predstaví nové vlajkové lode mobilnej divízie Lumia 950 a 950XL. Potvrdzujú to aj uniknuté fotografie, na ktorých sú zachytené niektoré slajdy z interného premietania prezentácie, ktorú Microsoft pripravil pre svojich zamestnancov.  Na nich sú zariadenia zachytené v plnej kráse. Snímky boli zverejnené na Facebookovej stránke Forever Nokia Latinoamérica. Nakoľko technické špecifikácie zariadení poznáme už pomerne dlhý čas, nedozvedáme sa v podstate nič šokujúce, akurát došlo k ich definitívnemu potvrdeniu. Na snímkach môžeme vidieť zadnú stranu smartfónov, ako aj dokovaciu stanicu pre funkciu Continuum, ktorú poznáme pod kódovým označením „Munchkin“.

950xl specs

Špecifikácie Lumia 950 :

Biele alebo čierne polykarbonátové telo, 5.2 palcový WQHD (1440 x 2560 pixelov) OLED displej, šesťjadrový 64 bitový procesor Snapdragon 808, skener dúhovky pre funkciu Windows Hello, 3 GB RAM, 32 GB vnútornej pamäte, micro SD slot, 20 Mpx PureView zadný fotoaparát, 5 Mpx širokouhlý predný fotoaparát,  odoberateľný akumulátor s kapacitou 3000 mAh, Qi štandard bezdrôtového nabíjania a konektor USB typu C.

Špecifikácie Lumia 950 XL:

Biele alebo čierne polykarbonátové telo, 5.7 palcový WQHD (1440 x 2560 pixelov) OLED displej, osemjadrový 64 bitový procesor Snapdragon 810, skener dúhovky pre funkciu Windows Hello, 3GB RAM, 32 GB vnútornej pamäte, micro SD slot, 20 Mpx PureView zadný fotoaparát s trojitým LED bleskom, 5 Mpx širokouhlý predný fotoaparát, 3300 mAh odoberateľný akumulátor, Qi štandard bezdrôtového napájania, konektor USB typu C.

 

950-back

Na fotografii slajdu vidíme, že obidva modely budú podporovať funkciu Windows Hello, ktorá umožňuje prihlasovanie bez hesiel len pomocou biometrických údajov.

950 continuum dock

Fotografia zachytáva slajd venujúci sa dokovacej stanici „Munchkin“, ktorá služi pre využitie funkcie Continuum. Po pripojení klávesnice, myšky a monitoru sa vďaka funkcii Continuum stáva zo smarfónu akési mini-Windows 10 PC s desktopovým užívateľským rozhraním. Na slajdoch je dokovacia stanica označená názvom Microsoft Display Dock.

950 back2

950 FB

Podľa dostupných informácií Microsoft používa zachytené materiály pri školení svojich zamestnancov v Mexiku, aby ich v predstihu dokonale pripravil na plánované uvedenie týchto zariadení na trh. Dátum, kedy presne budú dostupné, ani ich predajná cena stále nie sú známe. No nakoľko ich oficiálne predstavenie nás čaká o necelé dva týždne, za krátko sa všetko dozvieme.

 

Zdroj: NokiaForeverLatinoamerica

25.09.2015

+