MojWindows

Vzhľadom na to, že Microsoft mal skutočne dostatok času popracovať na najnovšom builde 10536, sú očakávania na pridané vylepšenia a nové funkcie pomerne vysoké. Podľa zoznamu zmien, ktorý Microsoft zverejnil, vyzerá nový build rozhodne sľubne. Opravená bola napríklad funkcia mobilný hotspot, ako aj dvojstupňová autentifikácia. Ďalej bola opravená funkcia Quiet Hours, ako aj problém, ktorý spôsoboval oneskorenie v zobrazovaní času a dátumu na zamknutej obrazovke, čí viacero nedostatkov v aplikácii Mapy. Početných vylepšení sa mala dočkať aj aplikácia Fotky, ktorá dostala aktualizáciu na novú verziu 15.9. Navyše opäť sa pribudol Insider Hub a režim ovládania jednou rukou bol po žiadostiach Insiderov pridaný na všetky Lumia zariadenia.

Nakoľko však stále ide len o verziu systému určenú pre testovanie, obsahuje viacero chýb a nedostatkov. Microsoft ale o niektorých už vie a zverejnil tak ich zoznam:

Po reštartovaní zariadení nebudú zobrazované notifikácie až do momentu, kedy po prvý raz nedôjde k odomknutiu zariadenia. Po odomknutí už bude všetko v poriadku, no táto situácia sa objavuje po každom reštarte.
V systémovej aplikácii Nastavenia sa v oddelení Systém vyskytuje položka nazvaná zStorage, po kliknutí na ňu dochádza k pádu celej aplikácie.
Upload vytvorených fotiek do úložiska OneDrive nemusí byť zapnutý tak, ako by podľa predošlého nastavenia mal. K odstráneniu tohto problému treba aplikáciu OneDrive aktualizovať na verziu 17.2 a vyššie a nastavenie opätovne zapnúť.
Insideri sa dočasne nemôžu presunúť zo Slow do Fast ringu, na odstránení problému Microsoft pracuje.

Vyššie spomínané sú však len už známe chyby, ktoré sa v novom builde nachádzajú. Treba však myslieť na to, že v buide sa určite nachádzajú aj ďalšie, zatiaľ nezdokumentované chyby, na ktoré pri jeho používaní môžete naraziť.

16.09.2015

+