MojWindows

Ďalší z kurzov, ktoré sú dostupné na portáli Microsoft Virtual Academy, je zameraný na technológiu Azure RemoteApp. Sprevádza ním Matouš Rokos, ktorý je jedným z držiteľov certifikácie Microsoft Most Valuable Professional za oblasť Microsoft Azure. V kurze, ktorý je rozdelený na tri moduly, sa pozrieme na možnosti dynamického škálovania, základný prehľad funkcií a možností, ako aj na rôzne typy nasadenia Microsoft Azure RemoteApp.

MVA 1

Prvý modul – Úvod

V prvom module sa pozrieme na základný prehľad technológie Azure RemoteApp a kde je možné ju využiť. Rokos predstaví rôzne možnosti nasadenia tejto technológie a aké sú medzi nimi rozdiely. Prakticky demonštruje inštaláciu klienta, prácu v prostredí Azure RemoteApp, vrátane ukážky práce s Power Pointom v režime vzdialenej plochy.

MVA 2

Druhý modul – Nasazení v cloudu

Celý druhy modul pojednáva o nasadení Azure RemoteApp v cloude. Dozvieme sa detailné informácie o nasadení v cloude, ako to celé funguje a aké sú jeho výhody. Témou, ktorej sa Rokos venuje, je aj zabezpečenie tohto prostredia. Na záver nasleduje praktická demonštrácia ako nasadiť Azure RemoteApp v cloude, ako pracovať s ponúkanými aplikáciami, ako publikovať svoje vlastné aplikácie a ako udeľovať užívateľský prístup.

MVA 3

Tretí modul –Hybridní nasazení

Posledná časť kurzu je zameraná na hybridné nasadenie technológie Azure RemoteApp. Dozvieme sa, aké podmienky musia byť pre použitie hybridného nasadenia splnené a ako to celé vlastne funguje. Rokos sa venuje témam ako hybridná identita, hybridné siete a hybridný management. Okrem detailného predstavenia hybridného nasadenia je témou aj patchovanie a aktualizácie. Na záver poslednej časti nasleduje stručný prehlaď všetkých funkcií, ktoré Azure RemoteApp zahrňuje.

MVA 4

Kurz Aplikace kdekoliv a kdykoliv s Microsoft Azure RemoteApp nájdete na webovej stránke Microsoft Virtual Academy, kde sú dostupné aj ďalšie sprievodné materiály.

20.09.2015

+