MojWindows

Napriek tomu, že niektoré informácie o procesoroch Intel Core šiestej generácie nazvanej Skylake poznáme už dlhšiu dobu, dnes sa o nich dozvedáme viac. Spoločnosť Intel totiž zverejnila oficiálnu tlačovú správu týkajúcu sa práve tejto novej generácie procesorov. Intel procesory šiestej generácie označil ako tie najlepšie procesory, ktoré doteraz vytvoril. Prinášajú totiž vylepšený výkon a nové možnosti pri najnižších energetických nárokoch. Šiesta generácia procesorov Intel Core je postavená na novej mikroarchitektúre Skylake od Intelu, ktorá využíva 14 nm technológiu výrobného procesu. Nová generácia  procesorov Intel Core umožňuje Intelu priniesť široké spektrum výkonov pre celý rad zariadení. Procesory Intel Core m, ktoré ponúkajú dvakrát lepší výkon vedúcich prémiových tabletov, budú teraz rozšírené o úrovne Intel Core m3, m5 a m7. Prinesú používateľom ľahšie rozhodovanie pri výbere toho správneho zariadenia s procesormi Intel Core M, ktoré pokryjú aj ich špecifické požiadavky. Nová generácia Intel Core procesorov prináša významné zlepšenie v grafickom výkone pre lepšie zážitky počas hrania, pri tvorbe 4K obsahu, ako aj pri prehrávaní médií. Nová technológia Intel Speed Shift zlepšuje odozvu mobilného systému, vďaka ktorému bude možné napríklad aplikovať foto filter o 45% rýchlejšie.

intel skylake

Šiesta generácia Intel Core procesorov a Intel Xeon platforma ponúknu množstvo nových prvkov a zážitkov. Viac zariadení bude disponovať technológiou Thunderbolt 3 pre USB Type-C, umožňujúc jeden kompaktný port pre všetko. Intel RealSense Camera bude dostupná pre množstvo 2 v 1 zariadení, notebookoch a All-in-One desktopových systémoch, ktoré ponúknu nové možnosti a zážitky ako napríklad zdieľanie 3-D selfies, skenovanie objektov, 3-D tlač alebo dynamická zmena pozadia počas video hovoru.

6th_Gen_Intel_Core_package_1000

Generácia Skylake prinesie Intel “no wires” prvky pre bezdrôtové zobrazovanie s technológiami Intel WiDi alebo Pro WiDi. Táto technológia umožní užívateľom ľahké zdieľanie obrazu na TV, monitor alebo projektor bez nutnosti káblov. Kombinácia operačného systému Windows 10 a 6. generácie rodiny procesorov Intel Core prináša nové funkcie ako Windows Cortana a Windows Hello pre plynulejšiu a prirodzenú interakciu s technológiou. Zariadenia s kamerou Intel RealSense spárované s Windows Hello umožnia používateľom bezpečné prihlásenie pomocou rozpoznania tváre. Technológia True Key od Intel Security je tiež dostupná a prinesie bezpečné prostredie pre prihlasovanie sa cez zariadenia a na webových stránkach bez potreby pamätať si heslo pre každú stránku.

V nastávajúcich mesiacoch plánuje spoločnosť Intel priniesť viac než 48 procesorov do rodiny 6. generácie procesorov Intel Core s grafickými funkciami Intel Iris a Iris Pro a tiež rodinu procesorov Intel Xeon E3-1500M pre mobilné pracovné stanice a 6. generáciu procesorov Intel vPro pre podniky. Navyše, Intel teraz ponúka 25 produktov pre IoT s až 7-ročnou zárukou podpory v podobe dodávok na viacerých úrovniach TDP.

„Naša šiesta generácia procesorov Intel Core poskytuje najvýznamnejší posun vpred v oblasti výpočtovej techniky, aký sme doteraz videli,” povedal Kirk Skaugen, senior viceprezident a generálny manažér Client Computing Group. „Nové procesory šiestej generácie umožňujú rýchlejšiu odozvu, vyšší výkon, výdrž batérie a bezpečnosť. Umožňujú výnimočné možnosti ako ovládanie hlasu, zbavujú potreby spravovať heslá a pokročilé zabezpečenie. Kombinácia šiestej generácie procesorov Intel Core, Windows 10 a nádherných nových systémov od výrobcov PC predstavuje najlepší možný čas na kúpu nového počítača.”

Zdroj: tlačová správa

02.09.2015

+