IFA 2015 | Asus prezentoval ROG GX700 – prvý notebook s vodným chladením

Najväčším problémom, ktorému čelia dnešné herné notebooky je nepochybne vysoká teplota, ktorú pri hraní dosahujú jednotlivé komponenty. Spoločnosť Asus možno prišla s riešením, ktoré by tento problém mohlo eliminovať. Na tohtoročnej konferencii IFA v Berline totiž predstavila Asus ROG GX700, kombináciu výkonného herného notebooku a nevšednej dokovacej stanice, ktorá obsahuje zabudované ventilátory, ale hlavne vodný chladiaci systém. Ide tak vôbec o prvý notebook s vodným chladením, hoci to nie je integrovane priamo v jeho tele.

Notebook GX700 je vybavený procesorom Intel Core i7 najnovšej generácie Skylake, ktorá má ponúkať skutočne impozantné možnosti v oblasti pretaktovania. Asus rozhodne nešetril ani na grafickej karte, do tohto notebooku totiž osadil skutočne výkonnú Nvidiu GTX980M s plnou podporou technológie G-Sync. Tá určite príde vhod, GX700 je totiž vybavený 17 palcovou 4K IPS LCD obrazovkou. Vyššie spomínaná dokovacia stanica je voliteľným doplnkom tohto notebooku, ten sám o sebe totiž disponuje výkonným vzduchovým chladením. Pokiaľ je GX700 používaný bez pripojenej dokovacej stanice bežia komponenty na odporúčanej frekvencii. Akonáhle dôjde k pripojeniu vodného chladiaceho systému, nastáva ich pretaktovanie na vyššiu frekvenciu, čím sa z notebooku stáva ešte výkonnejšia herná mašina. Spoločnosť Asus prisľúbila, že časom poskytne viac informácii o tomto modeli, vrátane jeho ceny a dostupnosti na trhu.

Súvisiacie články

Zdroj: theverge

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.