MojWindows

Podľa prieskumu spoločností Kaspersky Lab a B2B International predstavujú DDoS útoky vážnu hrozbu pre spoločnosti. Každá piata napadnutá spoločnosť je terčom útokov v trvaní niekoľkých dní, vo viacerých prípadoch dokonca až niekoľko týždňov. Útoky DDoS poškodzujú firemnú reputáciu tým, že partnerom a zákazníkom znemožňujú prístup k online zdrojom spoločnosti. Okrem toto firmám spôsobujú nemalé finančné straty, pričom priemerne ide o čiastku od 52 000 do 444 000 dolárov, v závislosti od veľkosti napadnutej organizácie. Ako DDoS je označená technika útoku na internetové služby alebo stránky, pri ktorej dochádza k zahlteniu rôznymi požiadavkami, pričom nasleduje nedostupnosť alebo minimálne značné spomalenie napadnutej služby. Respondenti zasiahnutí DDoS útokmi sa vyjadrovali k dĺžke útoku a jeho dopadu na prevádzku firemných stránok, ich služby a infraštruktúru. V 13% prípadov služby úplne skolabovali, vo viac ako polovici prípadov (52%) došlo k závažným omeškaniam v prístupe k službe a v 33% prípadov zaznamenali firmy mierne spomalenie. Takmer u každej tretej firmy (29%) viedol DDoS útok k zlyhaniu transakcie v rámci ponúkaných služieb. S útokmi na svoje online služby sa pritom stretáva v priemere každá tretia firma v Európe.

DDoS_cost_640

„Absolútna nedostupnosť služby na krátky čas a takisto spomalenie trvajúce niekoľko dní predstavujú pre spoločnosti vážny problém. Obe tieto situácie totiž môžu negatívne ovplyvniť spokojnosť zákazníka a tým pádom aj jeho ochotu opäť využiť danú službu v budúcnosti. Firmy, ktoré využívajú spoľahlivé služby ochrany pred DDoS útokmi, sa tak nemusia obávať straty reputácie z dôvodu, že by sa ich zákazníci k službe nedostali a to aj v prípade, že by čelili rozsiahlemu útoku,“ hovorí Eugene Vigovsky, vedúci tímu ochrany pred DDoS útokmi Kaspersky Lab.

DDoS_types

Spoločnosť Kaspersky Lab, ktorá sa zameriava na poskytovanie bezpečnostných riešení, sa venuje aj problematike DDoS útokov. V prípade DDoS útoku umožňuje riešenie Kaspersky DDoS Protection dočasne presmerovať internetovú prevádzku pomocou náhradnej cesty cez špeciálne čistiace centrá, ktoré odfiltrujú falošné požiadavky útoku, pričom tie legitímne prepošlú ďalej. To znamená, že používatelia môžu naďalej využívať služby alebo stránky bezpečne a spoľahlivo, aj keď útok stále prebieha. Viac informácií o riešení Kaspersky DDoS Protection nájdete tu.

Zdroj: tlačová správa

07.09.2015

+