MojWindows

Spoločnosť Microsoft zverejnila čiastočný zoznam toho čo je nové, vylepšené a opravené v novom Windows 10 Mobile Preview builde 10512. V zozname sa nachádza celkom dosť vylepšení, ale neobsahuje informácie o žiadnych nových významných funkciách. Šéf Windows Insider programu Gabriel Aul, však pomocou svojho účtu na sieti Twitter informoval, že zoznam pokrýva len vrchoľ ľadovca.

Od posledného buildu 10166 sme vykonali viac ako 2000 vylepšení. Zverejnený zoznam obsahuje len zopár top problémov, ktoré nahlásili Insideri. Do vydania finálnej verzie systému nás však stále čaká dlhá cesta.

Okrem toho, že systém prešiel všeobecnými vylepšeniami celkovej stability a výkonu, bola zlepšená aj podpora vstupov v lotyštine a čínštine. Navyše notifikácie funkcie Dátový senzor majú byť spoľahlivejšie. Upravený bol „Shape Writing“ algoritmus, ktorý teraz neodporúča mená kontaktov namiesto bežných slov tak agresívne ako v predošlých verziách. Od tohto buildu je možné nastaviť obrázok uzamknutej obrazovky a pozadia priamo z aplikácie Fotky. Medzi problémami, ktoré boli opravené sa nachádza problém spôsobujúci, že aplikácie nainštalované na SD karty nefungovali po reštarte mobilu, ako aj ten, ktorý neumožňoval zapnúť Fotoaparát v prípade, že mobil bol uzamknutý. Opravená bola aj chyba, kvôli ktorej sa nezobrazovali  notifikácie o prichádzajúcich textových správach  ako aj problém, ktorý spôsoboval, že dotykové obrazovky niektorých zariadení nereagovali po ukončení hovoru. Drobnou úpravou mali navyše prejsť aj dlaždice, u ktorých sa vyskytoval problém s presahujúcim textom.

Zdroj: Twitter , Microsoft

13.08.2015

+