Intel predstavil dva procesory novej generácie Skylake

Spoločnosť Intel predstavila dva nové procesory svojej už šiestej generácie rodiny Core, ktorá nesie označenie Skylake. Narozdiel od predošlej generácie Brodwell, ktorá bola zameraná na energetickú efektívnosť a lepšiu výdrž batérie, Skylake cieli na poskytnutie maximálneho výkonu.

Ako prvé boli na trh uvedené modely Skylake-K určené pre stolové počítače. Tieto modely sú zamerané na užívateľov, ktorí chcú maximálny výkon za prijateľnú cenu. Procesory sú vyrobené 14-nanometrovou technológiou a obsahujú štyri jadrá, pričom výkonnejší Intel Core i7-6700K má základnú pracovnú frekvenciu 4 GHz. Narozdiel od lacnejšieho modelu i5-6600K, ktorý ma pracovnú frekvenciu 3,5 Ghz, podporuje „i7čka“ technológiu HyperThreading. Súčasťou obidvoch procesorov je integrovaná grafická karta HD 530, podporujúca spracovávanie videa HEVC a čiastočne VP9 . Procesory sú určené pre soket LGA 1151, takže na ich osadenie je potrebná úplne nová základná doska. Podľa dostupných testov, s ktorými akoby sa roztrhlo vrece, poskytuje nová generácia približne o 5 až 10% vyšší výkon ako jej predchodca. Intel stanovil odporúčanú predajnú cenu na 350 dolárov za výkonnejší model i7-6700k a na model i5-6600K by si mal zákazník pripraviť 243 dolárov. Do konca roka by sme sa navyše mali dočkať ešte ďalších prírastkov Skylake.

Súvisiacie články

Zdroj : theverge

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.