MojWindows

Microsoft v rámci svojho programu Bounty for Defense vypláca finančné odmeny ľudom, ktorí odhalia a nahlásia bezpečnostné chyby v jej softvéri. Do 5. októbra navyše zvyšuje maximálnu odmenu, ktorú môžu etickí hackeri získať zo súčasných 50 na 100 tisíc dolárov.

Spoločnosť navyše spúšťa bonusové obdobie počas ktorého bude v rámci programu Online Service Bug Bounty vyplácať dvojnásobné odmeny. V tomto programe hlásia bezpečnostní výskumníci zraniteľnosti týkajúce sa online služieb Microsoftu. Spoločnosť Microsoft si od zvýšenia odmien sľubuje vyššie   zabezpečenie aj pre operačný systém Windows 10, ktorý bol vydaný len nedávno. Ten totiž môže obsahovať viacero zraniteľností. Zvýšením odmien však Microsoft podľa svojich vyjadrení reaguje aj na spätnú väzbu bezpečnostných výskumníkov. Vyplácanie finančných odmien ľudom za to, že chyby nahlásia miesto toho aby ich zverejnili je pritom bežnou praxou softvérových firiem. Mozilla napríklad vypláca odmeny do výšky 10 000 dolárov podľa závažnosti nahlásenej chyby.

Microsoft od januára 2013 do júna 2015 v rámci programu vyplatil 566 ľudom dokopy viac ako 724 tisíc dolárov.  Najviac chýb bolo hlásených od ľudí z Indie, Spojených štátov a Británie. Najvyššia odmena, ktorú Microsoft vyplatil je 10 000 dolárov a priemerne sa odmeny pohybujú na úrovni  200 dolárov.

Zdroj: Microsoft

14.08.2015

+