MojWindows

Kyle Pflung, člen vývojárskeho  tímu, ktorý pracuje na prehliadači Microsoft Edge, dnes zverejnil screenshot, na ktorom ukazuje výsledky benchamarku HTML5Test pre webové prehliadače. Na obrázku je vidieť porovnanie výsledkov troch prehliadačov: súčasnej verzie Microsoft Edge, Internet Exploreru 11 a prehliadača označeného ako „My browser“. Práve pod týmto označením sa skrýva verzia webového prehliadača Microsoft Edge, ktorá sa bude nachádzať v novom builde Windows 10.

Tá oproti súčasnej verzii v teste vykazuje zlepšenie o celých 38 bodov. Okrem toho Pflung napísal, že sa pripravuje na prichádzajúci Insider „let“, čo znamená, že nový Insider Preview build Windows 10 by mal byť čoskoro dostupný. K dosiahnutému skóre bol však uvedený dodatok. Aj keď skóre zobrazuje, že Microsoft Edge dosiahol 440 bodov, súčasná verzia HTML5 benchmarku nedokáže rozoznať zabudovanú podporu funkcie Pointer Events.

To znamená, že po správnosti by mal prehliadač Edge dosiahnuť ešte o 5 bodov vyššie hodnotenie. Je výborné vidieť, že vývojári neustále pracujú na nových a nových vylepšeniach prehliadača Microsoft Edge a ten sa tak stáva čoraz väčšou konkurenciou pre ostatné prehliadače. Pre porovnanie Firefox 40 dosahuje na systéme Windows 10 skóre 466 bodov a Google Chrome až 521 bodov. Maximálna hranica, ktorú je možné dosiahnuť je pritom 555 bodov.

HTML5Test

Zdroj: neowin

27.08.2015

+