MojWindows

Spoločnosť Intel zverejnila niekoľko informácií týkajúcich sa vylepšení, ktoré prinesú procesory Skylake určené pre notebooky. Čo sa tyká celkového výkonu, určite nie je prekvapením, že procesory Skylake sú schopné spracovávať súčasne viac inštrukcií ako procesory predošlých generácii Haswell a Broadwell. Intel do procesorov zahrnul pamäť eDRAM+, ktorá slúži ako vyrovnávacia pamäť pre inštrukcie a dáta ako grafickej tak aj centrálnej procesorovej jednotky. Práve týmto vďaka nej by procesory Skylake mali ponúknuť zvýšený výkon nielen v oblasti hier.

dsc01211-100608600-orig

Novinkou procesorov Skylake je funkcia nazvaná Speed Shift. Ide o energiu šetriacu techniku, ktorá procesorom umožňuje inteligentne meniť stav napájania. Jej využitím by mali mať notebooky vybavené procesormi generácie Skylake dlhšiu výdrž pri práci na batériu.

dsc01086-100608601-large

Čo sa týka integrovanej grafickej karty oproti predošlej generácii procesorov označenej ako Broadwell, ktorá bola schopná používať jeden monitor so 4K rozlíšením pri 60Hz, Skylake „utiahne“ takéto monitory súčasne až tri. Intel taktiež integroval plnú podporu hardvérového spracovania videa s rozlíšením 4K. Procesory Skylake teda vyzerajú ako solídne vylepšenie pre notebooky a podľa informácii by na trh mali byť uvedené o niekoľko týždňov.

Zdroj: pcworld

21.08.2015

+