MojWindows

Nový Windows 10 preview build 10525 obsahuje niekoľko vylepšení, ktoré momentálne testujú členovia Windows Insider programu zaradení v takzvanom „fast ringu“. Microsoft dostával množstvo odozvy na predvolenú farbu ponuky Štart, Centra akcií, Panela úloh a podobne. Užívateľom totiž chcú možnosť meniť farebnú schému tak, aby odrážala ich preferencie. Práve takáto funkcia bola v builde 10525 vylepšená.  Hoci štandardne je funkcia vypnutá, užívatelia si ju môžu jednoducho zapnúť pomocou ponuky  Settings > Personalization > Colors.

Vylepšení sa mala dočkať aj sprava pamäte, ktorá využíva koncept komprimovania pamäťových stránok , vďaka ktorému má práca so systémom Windows 10 vynikajúcu odozvu.

Okrem nových funkcii však systém obsahuje aj určité nedostatky. Objavil sa zoznam niekoľkých problémov, ktoré sa v builde nachádzajú, no môžme očakávať, že časom sa ich objaví viac. Microsoft upozornil, že pred inštaláciou akéhokoľvek preview buildu je vhodné vykonať zálohu osobných dát. V preview builde 10525 nefunguje mobilný hotspot. Pri zdielaní internetového pripojenia zo svojho zariadenia pomocou mobilného hotspotu sa pripájajúcim zariadeniam totiž nepodarí získať správnu IP adresu a tak nebudú mať prístup k internetu.

Aplikácia Movies & TV má problémy s prehrávaním videa a vyžaduje dodatočné stiahnutie aktualizacie, ktorá ich odstráni.  Navyše v súčasnosti nie sú dostupné jazykové balíčky pre tento build. Microsoft by ich však mal podľa svojich vyjadrení sprístupniť koncom týždňa.

Zdroj: Microsoft

19.08.2015

+