MojWindows

Od vydania závodnej hry Forza Motorsport 6, ktorá vychádza exkluzívne pre Xbox One nás delí mesiac. Hra ponúka viac ako 450 prispôsobiteľných áut na ktorých hráči môžu závodiť. Jazdí sa na 26 svetovo známych tratiach, ku ktorým patri napríklad Daytona, Le Mans, Silvestone alebo Nurburing. Vďaka hernému enginu špeciálne navrhnutému pre Xbox One, hra obsahuje prepracovanú grafiku v rozlíšení 1080p pri 60 fps. Vývojári si dali záležať a vytvorili prepracovaný systém počasia, ktoré bude zohrávať úlohu pri každom závode. Daždivé počasie totiž ovplyvní manipuláciu a výkonnosť áut. Ďalšou novinkou, ktorú Forza Motorsport 6 prináša sú nočné závody. Pretekanie za tmy je však viac ako len o zníženej viditeľnosti, so západom slnka totiž klesá aj teplota asfaltu, čo ovplyvňuje jazdné vlastnosti áut. Hra poskytuje kariérový mód, kde si hráči budú postupne odomykať čoraz lepšie a lepšie autá, mód voľnej hry určený pre tých, ktorý chcú sadnúť za volant tých najlepších áut od začiatku a online multiplayer. V tom sa proti sebe postaví až 24 hráčov, pričom budú roztriedení do líg podľa svojich schopností.

7aec3bc2-bb6a-4f03-a96e-b233d96ce500

Hraním Forza Motorsport 6 môžu hráči získať až 57 achievementov v hodnote 1000 bodov do svojho profilu na Xbox Live a štúdio Turn 10 zverejnilo ich kompletný zoznam. Achievementy pokrývajú celú škálu predností a obsahu hry Forza Motorsport 6 a po ich pozornejšom prezretí si môžme všimnúť, že odkazujú na doposiaľ nepredstavené autá ako 2014 BAC Mono, 2015 Lotus E23, 2015 Honda #15 Rahal Letterman Lanigan Racing IndyCar a 2015 Ford #17 Xbox Racing Ford Falcon FG X. Do hry boli pridané aj achievementy, ktoré sa viažu na jej špecifické črty, ako fotografie alebo opakované záznamy, ale aj k úplne novým funkciám Ligy a Modifikácie. Práve tieto boli predstavené na minuloročnej hernej konferencii E3. Medzi výzvami za ktoré, hráči môžu získať body sú jednoduché veci ako dokončenie prvého závodu ale aj tie náročnejšie, napríklad dokončenie 50 kôl za silného dažďa v hrách s viacerými hráčmi alebo odomknutie posledného modelu Ford GT. Kompletný zoznam herných achievementov  si môžete pozrieť na stránke hry.

Forza Motorsport 6 vychádza pre konzolu Xbox One 18. septembra, no pre ľudí, ktorí si zakúpili verziu Ultimade Edition bude prístupná už 10 .septembra. Pre viac exkluzívnych informácií sledujte oficiálnu stránku hry.

13.08.2015

+