MojWindows

Mozilla vydala novú verziu svojho webového prehliadača Firefox, ktorou dosiahla hranicu 40. Nová verzia je dostupná na stiahnutie z oficiálnej stránky spoločnosti a všetci užívatelia, ktorí máju Firefox nainštalovaný ho môžu aktualizovať pomocou aktualizačného aparátu, ktorý sa nachádza v ponuke Pomocník. Nová verzia prináša niekoľko vylepšení v oblasti používateľského prostredia, ktoré bolo navrhnuté špeciálne tak aby ladilo s Windowsom 10. Úpravami prešli okrem iného aj viaceré dizajnové prvky, vďaka čomu užívatelia získajú viac priestoru na prezeranie webového obsahu.

ff 2

Spoločnosť Mozilla podnikla aj kroky k vyššej bezpečnosti pri používaní rôznych rozšírení. Tie budú musieť prejsť procesom certifikácie inak sa u nich bude zobrazovať varovanie. V nasledujúcej verzii Firefox 41 budú všetky rozšírenia tretích strán, ktoré nebudú digitálne podpísane, automaticky blokované, no prehliadač umožní vynútenie ich používania. Od verzie 42 však už viac nebude možné spustenia nepodpísaných rozšírení vynútiť a budú tak plne blokované, kým nevyhovejú bezpečnostným požiadavkám zo strany Mozilly.

unwanted-interstitial-page

Firefox 40 bude štandardne zobrazovať varovanie, ak sa užívateľ pokúsi navštíviť stránku obsahujúcu škodlivý softvér, ktorý môže vykonať nechcené zmeny v systéme. Spoločnosť Mozilla ďalej uvádza, že pri používaní Firefoxu ako predvoleného webového prehliadača vo Windowse 10, budú aj všetky vyhľadávania pomocou funkcie na paneli úloh zobrazovať výsledky z vyhľadávacieho modulu, ktorý je vo Firefoxe nastavený ako predvolený.

modul

Zdroj : venturebeat , mozilla

12.08.2015

+