MojWindows

Oficiálny termín vydania operačného systému Windows 10 pre PC sa neodkladne blíži, a preto spoločnosť Microsoft zverejnila zoznam funkcií obsiahnutých v jednotlivých edíciách Windows 10. Operačný systém bude pre PC dostupný celkovo v štyroch edíciách. Pre bežných užívateľov sú určené edície Windows 10 Home a Windows 10 Pro, pre firemné nasadenie je pripravená edícia Windows 10 Enterprise a pre použitie v školskom sektore je vytvorená edícia Windows 10 Education. Na väčšine predávaných zariadení by sa pravdepodobne mala v rámci OEM licencie nachádzať edícia Windows 10 Home.

Rozdiely ponúkaných funkcií medzi edíciou Home a Pro sú podobné tým, ktoré poznáme z edícií Windowsu 8. V edícii Home chýba funkcia vzdialeného prístupu k pracovnej ploche, podpora šifrovania Bitlocker, funkcia Assigned Access, ktorá správcovi umožňuje nastaviť prístup užívateľov len k určitej aplikácii a ďalšie funkcie spojené s profesionálnym použitím.

V edícii Home však nájdeme funkcie ako Continuum, ktorá prepína mód pracovného prostredia pre zariadenia 2 v 1 podľa pripojenia klávesnice, ďalej hlasovú asistentku Cortana, podporu pre virtuálne pracovné plochy, funkcie pre zabezpečenie systému pomocou otlačku prsta alebo rozpoznávania tváre, funkciu zrýchleného bootovania systému Hiperboot a samozrejme nový internetový prehliadač Edge, vrátane všetkých jeho funkcií.

 porovnanie

Všetky rozdiely medzi jednotlivými edíciami operačného systému Windows 10 si môžete porovnať v zverejnenom PDF súbore tu alebo priamo na stránke spoločnosti Microsoft.

Zdroj : windowscentral

03.07.2015

+