MojWindows

Spoločnosť Microsoft v piatok sprístupnila ľudom, ktorí sú v rámci programu Windows Insider začlenení v takzvanom „Fast Ringu“ Windows 10 Mobile Insider Preview, build 10166. V sprievodnom vyjadrení sa píše, že build prináša veľké vylepšenia užívateľského zážitku. „V tomto builde sa nachádza mnoho malých zmien a vylepšení funkcií, ale našim hlavným cieľom posledných buildov je vylepšovanie jadra systému“, píše Gabriel Aul, šéf Windows Insider programu. Dodáva, že väčšina známych problémov z buildu 10149 bola opravená.

Opravy sa dočkal aj problém pri migrácii dát, keď po aktualizácii systému na vyššiu verziu chýbala obrazovka stavu migrácie dát a obrazovka, ktorá sa zobrazila bola bez času a dátumu pričom po dobu približne 10 minút pôsobila zamrznuto. Opravená bola aj chyba, ktorá v niektorých prípadoch aj napriek zadávaniu správneho prístupového kódu, neumožnila prístup do systému. Farby v aplikáciach by sa už mali zobrazovať správne, vrátane titulnej lišty Outlook Mailu, ktorá už nie je oranžová.

Taktiež bola vylepšená spoľahlivosť sťahovania a aktualizácie aplikácii cez aplikáciu Obchod, ktorá dostala novú verziu, pričom jej bol odstránený prívlastok Beta. Na podnet užívateľov predošlých buildov, bola zväčšená ikona stavu batérie. Aplikácia Obchod teraz umožňuje priame spúšťanie nainštalovaných aplikácii, namiesto toho aby Vás presmerovala na systémový zoznam všetkých aplikácii. Obchod zároveň indikuje, ktoré aplikácie majú vnútorné nákupy, pričom zobrazuje ich zoznam aj s jednotlivými cenami.

Zdroj: neowin

13.07.2015

+