MojWindows

Plánované vydanie operačného systému Windows 10 je stanovené na 29. júla. Vývoj systému napreduje správnym smerom vďaka spätnej odozve, ktorú spoločnosti Microsoft poskytujú milióny užívateľov zapojených do programu Windows Insider, v rámci ktorého testujú takzvanú Preview verziu systému Windows 10. Práve pripomienky zo strany „Insiderov“ pomohli pri zmenách používateľského prostredia, ale hlavne pri zlepšení celkového používateľského zážitku. Ešte v máji tohto roku Microsoft zverejnil, že do programu sa zapojilo 3,9 miliónov ľudí, v júni však bolo v programe registrovaných už 5 miliónov užívateľov.

Nakoľko nie každý, kto si Windows 10 nainštaloval sa zároveň registroval do programu Windows Insider, je pravdepodobné že počet ľudí, ktorí Windows 10 vyskúšali je omnoho vyšší. Šéf oddelenia operačných systémov spoločnosti Microsoft, Terry Myerson napísal na oficiálnom blogu:

„Dôsledne testujeme a sledujeme každú odozvu tykajúcu sa kvality a pripravenosti Windowsu 10, ktorú dostávame od 5 miliónov našich Windows Insiderov. „

Netreba zabúdať, že Microsoft ponúkne členom Windows Insider programu zdarma Windows 10 RTM.  Zároveň „Insiderom“ poskytne budúce verzie Windowsu 10, čo však znamená že po krátkej dobe používania RTM verzie budu nútení prejsť na novšiu verziu systému. Windows Insider program predstavuje výbornú stratégiu, Microsoft vďaka nemu dostáva potrebné informácie o tom, čo užívatelia od systému očakávajú a naopak užívatelia si zasa môžu vyskúšať, čo pre nich Microsoft v novom operačnom systéme Windows 10 pripravuje.

Zdroj: microsoft-news

06.07.2015

+