MojWindows

Prinášame prehľad 10 najpopulárnejších aplikácií, ktoré sú pre všetkých dostupné zadarmo vo Windows Store. Výber sme pripravili na základe najsťahovanejších aplikácií a výberu redakcie. Pozrite si zoznam aplikácií, ktoré by vo vašom Windows smartfóne nemali chýbať.

1. One Drive

Aplikácia vytvorená spoločnosťou Microsoft poskytuje bezplatné cloudové úložisko pre Vaše fotky, videá a dokumenty. Každý používateľ s kontom Microsoft dostane bezplatne 15 GB priestoru, ktorý je možné za mesačný poplatok rozšíriť. Aplikácia na mobilnej platforme ponúka možnosť vytvárania automatickej zálohy fotografií a videí, buď pomocou dátového pripojenia alebo WiFi.

2. Facebook

Aplikácia poskytuje všetky funkcie, ktoré poznáte z desktopovej verzie, navyše je optimalizovaná pre použitie na mobilných zariadeniach, umožňuje tak jednoduché zdieľanie fotiek a videí.

3. Messenger

Messenger je samostatná aplikácia určená na chatovanie s vašimi Facebookovými priateľmi. V reálnom čase umožňuje posielanie fotiek, videí, súborov a množstva emotikonov. Aplikácia má príjemný dizajn, ľahké ovládanie, podporuje vytváranie skupinových chatov, pričom svoje kontakty zo siete Facebook nemusíte do aplikácie ručne pridávať, všetko prebehne automaticky.

4. Skype

Vďaka aplikácii Skype môžete pomocou 3G, 4G a WiFi sieti uskutočňovať bezplatné videohovory, samozrejmosťou je možnosť posielania textových správ s obsahom emotikonov, posielanie videospráv, zdieľanie fotografii ale aj vytváranie a posielanie kresieb. Aplikácia uchováva históriu správ a taktiež umožňuje zdieľať informáciu o polohe, kde sa nachádzate.

5. Adobe Reader

Adobe Reader je aplikácia, ktorá umožňuje čítanie a prácu s PDF súbormi. Orientáciu v prezeranom dokumente umožňuje spodný panel s podporou záložiek, vďaka ktorému ľahko nájdete potrebnú stránku alebo kapitolu, nechýba ani možnosť vyhľadávania zvolenej frázy, vytváranie poznámok v dokumente, dokonca je možné vybraný text podčiarknuť rôznymi farbami alebo ho skopírovať.

6. WhatsApp

WhatsApp je populárna komunikačná aplikácia , ktorá využíva internetové pripojenie na posielanie správ, fotiek, videí a telefonovanie. Počas prvého roka od inštalácie je používanie bezplatné, následne je nutné zaplatiť poplatok 1 dolár ročne. Medzi jej funkciami nechýba ani možnosť skupinového chatu a offline história správ. Pre používanie aplikácie nie je nutné si pamätať zložité heslo, aplikácia totiž pracuje priamo s vašim telefónnym číslom.


 7. Shazam

Určite sa Vám už stalo, že ste niekde počuli pieseň, ktorá sa Vám páčila, no nevedeli ste jej názov ani interpreta, aby ste si ju mohli pridať do svojej kolekcie. Práve pre takéto situácie je aplikácia Shazam stvorená. Po jej spustení sa stačí dotknúť loga Shazam, aplikácia hneď začne detekovať zvuky v okolí, následne odošle dáta na server, kde sa analyzujú a vyhodnotí sa o akú pieseň ide. Informácie o piesni sa Vám zobrazia na displeji telefónu spolu s jej textom, videami od interpreta a ďalšími odporúčanými piesňami, ktoré by Vás mohli zaujať. Shazam na svoje fungovanie vyžaduje internetové pripojenie.

8. Instagram

Instagram je aplikácia s ktorou môžete vytvárať fotografie, na ktoré aplikujete rôzne filtre a vylepšenia a následne ich zdieľať s celou komunitou ľudí na rovnomennej sociálnej sieti. Službu Instagram v súčastnosti využíva viac ako 300 miliónov používateľov po celom svete.

9. AccuWeather

AccuWeather poskytuje celú škálu informácii o počasí, po zapnutí a následnom nastavení mesta v ktorom Vás zaujíma stav počasia. Zobrazí Vám okrem momentálnej teploty aj výstrahy, rýchlosť vetra, UV index, vlhkosť a dokonca aj to kedy vychádza a zapadá slnko. Samozrejmosťou je vývoj počasia každú hodinu dňa, ale aj predpoveď počasia dostupná na 14 dní dopredu. Zaujímavá je funkcia Životný štýl, ktorá zobrazuje či je momentálne počasie v oblasti vhodné na rôzne športové aktivity, pozorovanie hviezd, rybolov, grilovanie v prírode alebo kosenie trávnika.

10. VLC for Windows Phone

VLC je kvalitný videoprehrávač, dostupný na takmer každej platforme súčastnosti, podporujúci snáď každý video a audio formát. V prehrávači nechýba ekvalizér, práca s playlistom, zmena rýchlosti prehrávania, alebo možnosť prehrávania na pozadí.

07.07.2015

+