MojWindows

Minecraft patrí do kategórie takzvaných open world hier, kde má hráč úplnú slobodu, buduje si nástroje a vytvára svoj vlastný svet. Pri hraní hry nemáte stanovený konkrétny cieľ, proste sa ocitnete v obrovskom svete, ktorým sa musíte pretĺcť, postaviť si prístrešok, hľadať si niečo pod zub a brániť sa príšerám. Práve vďaka tomuto konceptu, ktorý hráčom nič nediktuje sa hra teší takej obrovskej popularite, každý si v nej totiž dokáže nájsť to svoje. Aj toto je jeden z dôvodov, vďaka ktorému sa predalo už viac ako 70 miliónov kusov hry. Hráči si môžu vybrať z viacerých herných módov ako napríklad Survival, v ktorom si musíte zháňať všetky suroviny, pre prežitie potrebujete potravu a máte svoj ukazateľ stavu života, mód Creative vhodný na masívne budovanie, v ktorom máte neobmedzené suroviny, dokážete lietať a ste nezraniteľný, alebo mód Hardcore, ktorý predstavuje náročnejšiu verziu módu Survival, kde sa po vašej smrti vymaže celý svet a hra tým pre Vás končí. Minecraft je možné hrať ako single-player hru alebo s ostatnými hráčmi pomocou online multiplayer režimu.

Minecraft.png

Fanúšikov poteší správa, že spoločnosť Mojang, ktorá stojí za populárnym Minecraftom, oznámila vývoj verzie určenej pre nový operačný systém Windows 10. Hra s názvom Minecraft: Windows 10 Edition Beta bude cez Windows 10 Store dostupná už od 29.júla, čo je zároveň dátum kedy vychádza finálna verzia systému Windows 10. Hráči, ktorí majú v súčastnosti zakúpenú PC verziu hry si budú môcť verziu pre Windows 10 stiahnuť úplne zadarmo. Pre všetkých ostatných je počas trvania beta verzie pripravená špeciálna akcia, kedy bude hru možné zakúpiť za zníženú cenu 10 $.

Windows 10 Edition Beta pre PC prinesie možnosť hrať online pre 8 hráčov pomocou lokálneho multiplayeru alebo pomocou služby Xbox Live. Vďaka pripravovanej aktualizácii pre Minecraft Pocket Edition sa bude v hre možné stretnúť  s ľudmi, ktorí hrajú na svojich mobilných zariadeniach. Pribudnúť má podpora ovládania pomocou gamepadu, alebo dotykového ovladánia, s možnosťou jednoduchého prepínania zvolenej metódy. Jednoduché zaznamenávanie a zdieľanie herných videí pomocou funkcie GameDVR. Zabudovaný mechanizmus spätnej väzby, vďaka ktorému sa hráči môžu svojimi postrehmi podieľať na tvorbe budúcej podoby hry. V hre sa stretneme s vecami ako: kury, zombíci, prasatá, lode, ozbrojení kostlivci, zemiaky, dedinčania, nahé ovce, železní golemovia, krompáče, mrkva a všetkými tými čudnými a zároveň nádhernými vecami, ktoré by sme očakávali práve od Minecraftu.

Aj táto verzia Minecraftu sa dočká postupných vylepšení a nových funkcií za pomoci spomínanej spätnej odozvy od hráčov, podobne ako to bolo u pôvodnej verzie hry. Beta prívlastok v názve znamená to, že hra ešte nie je celkom hotová a postupom času hráčom prinesie viac funkcii a zábavy. Tak ako u všetkých verzií hry doteraz, ani táto nebude výnimkou a všetky aktualizacie budú hráčom dostupné úplne zadarmo.

Minecraft Pocket

Tommaso Checchi, ktorý pracuje na verzii Minecraft Pocket Edition, určenej pre mobilné zariadenia napísal na svojom účte na sieti Twitter:

„Windows 10 Edition „je“ Minecraft Pocket Edition a preto budú obidve aktualizované vždy spolu. To znamená, že Minecraft Pocket Edition sa dočká nových funkcií, pričom hráči Windows 10 Edition a hráči MCPE budú môcť hrať spolu.„

V praxi to však neznamená že pôjde o jednu a tú istú aplikáciu, znamená to len toľko, že majitelia verzie Pocket Edition dostanú aktualizáciu hry ktorá zjednotí herné svety na jednu úroveň s verziou Windows 10 Edition, vďaka čomu bude hráčom umožnené hrať spolu v multiplayer režime. Stále však pôjde o dve rôzne aplikácie, ktoré sa budú zakupovať osobitne.

Zdroj: mojang

05.07.2015

+