MojWindows

Spoločnosť Lenovo predstavila svoj prvý počítač v kľúči – Lenovo ideacentre Stick 300. Tento miniatúrny počítač s rozmermi 100 x 38 x 15 mm poháňa procesor Intel Atom Z3735F s pracovnou frekvenciou 1,33 Ghz. Zariadenie obsahuje 2 GB RAM, disk s kapacitou 32 GB, pričom nechýba podpora technológie WiFi ani Bluetooth verzie 4.0, pomocou ktorého je možné pripojiť bezdrôtovú klávesnicu alebo myš. Pod predným krytom sa nachádza port HDMI, na stranách zariadenia porty USB 2.0, micro USB 2.0 a čítačka pamäťových kariet SD. Vďaka technológii plug and play môžete zmeniť akýkoľvek televízor alebo monitor s HDMI portom na plne funkčný počítač s operačným systémom Windows 8.1. Podľa vyjadrenia spoločnosti Lenovo bude majiteľom tohto miniatúrneho počítača umožnený bezplatný prechod na nový Windows 10, ktorý bude dostupný od 29. júla.

Ideacentre_Stick 300

„Skúmali sme potreby PC užívateľov, ako sú cestovatelia, podnikatelia a rodiny, a uvedomili sme si, že skutočne prenosné a cenovo dostupné riešenie bude obrovským prínosom pre každého z nich,” vyjadril sa pán Jun Ouyang, viceprezident a generálny riaditeľ obchodného oddelenia pre stolové počítače a vizuálnu techniku spoločnosti Lenovo. „Naším cieľom je poskytnúť užívateľom prostredníctvom PC v kľúči ideacentre Stick 300 pocit slobody a rozšírenej mobility obsiahnutej v malom zariadení.”

Model Lenovo ideacentre Stick 300 by sa na pultoch mal objaviť v prvej polovici júla. Cena sa bude pohybovať od 149 EUR.

Ideacentre_Stick 300

Zdroj: tlačová správa

06.07.2015

+