MojWindows

Hra Pong patrí medzi jednu z prvých komerčne úspešných videohier, ktorá odštartovala herný priemysel do dnešnej podoby. Prvýkrát bola uvedená v roku 1972 známou firmou Atari. Ide o tenisovú počítačovú hru s jednoduchou 2D grafikou, cieľom ktorej je odrážať guličku na stranu protihráča. Ak guličku jeden z hráčov netrafí, jeho súper získava bod. Microsoft prekvapil a v tichosti pridal možnosť zahrať si túto hernú klasiku priamo vo svojom vyhľadávači Bing.

Po vyhľadaní výrazu „pong” sa Vám okrem obvyklých výsledkov hľadania zobrazí aj hrateľná verzia spomínaného Pongu. Hra umožňuje ovládanie obdĺžnika pomocou myši alebo klávesnice pri vyhľadávaní na PC alebo pomocou dotykov pri práci s dotykovou obrazovkou.

Tešili sme sa, že si tento historický kúsok zahráme, avšak ani po niekoľkých pokusoch nám ju vyhľadávač nezobrazil, je preto pravdepodobné, že hra nie je dostupná pre všetky krajiny. Ak sa Vám k hre podarilo dostať, podeľte sa s nami o vaše skúsenosti.

Aktualizácia :  Ak si chcete hru Pong vyskúšať, musíte si v nastaveniach vyhľadávača Bing vybrať v položke Worldwide – United States.

pong - bing nastavenia

bing-pong

 

Zdroj: windowscentral

06.07.2015

+