MojWindows

Microsoft zverejnil zoznam zmien a vylepšení v práve vydanom builde Windows 10 Mobile Preview s číslom 10136. Výrazných zmien sa dočkal hlasový asistent Cortana, aplikácia Photos, aplikácia Camera a vylepšením prešlo aj ovládanie operačného systému pomocou jednej ruky. Build priniesol mnoho zmien, ktoré vylepšujú užívateľský zážitok, ako napríklad zmeny písma, ikon a rozloženia obrazovky, vďaka ktorým systém pôsobí kompletnejšie. Hlasový asistent Cortana prešiel vylepšeniami a v súšasnej verzii sa podľa vyjadrenia Microsoftu veľmi blíži konečnému návrhu. Microsoft aplikácii pridal motív tmavých farieb, vďaka čomu je aplikácia viac v súlade so zvyškom operačného systému, pridal aj podporu sledovania letov a zásielok, upozornenia na odchod do práce a odchod na letiská a navyše podporu otázok o počasí, prevode mien a burzových informáciach.

V aplikácii Photos sa po ťuknutí na položku mesiac zobrazí zoznam mesiacov, umožňujúci rýchly prechod na fotky, ktoré ste vytvorili v danom období. Pomocou dvojitého ťuknutia sa na fotke aktivuje funkcia zoom, aplikácia prešla aj zmenami, ktoré zvýšili jej výkon a spoľahlivosť. Pre mobilné telefóny Lumia 640, 640XL, 930, Icon alebo 1520 ponúka tento build aplikáciu Lumia Camera Beta, ktorá oproti štandardnej aplikácii Windows 10 Camera prináša funkcie špeciálne navrhnuté pre hardvér zariadení Lumia.

Majiteľom zariadení s obrazovkou väčšou ako 5 palcov by mal tento build uľahčiť ovládanie systému pomocou jednej ruky. Pri stlačení a následnom podržaní tlačidla Štart by sa mala obrazovka posunúť dole, umožňujúc tak prístup k položkám na jej vrchu. Po pár sekundách sa obrazovka opäť vráti do pôvodného stavu.

Zdroj : windowscentral

18.06.2015

+