MojWindows

Dlho očakávaná aktualizácia buildu pre Windows 10 Mobile Insider Preview je konečne dostupná. Nový build s označením 10136 je prístupný pre ľudí, ktorí sú registrovaný v rámci Windows Insider programu. Jeho inštalácia je možná, pomocou možnosti aktualizovať systém v nastaveniach mobilných telefónov.

V príspevku na blogu spoločnosti Microsoft, oznámil šéf Windows Insider programu Gabriel Aul, že build je dostupný pre používateľov, ktorí majú vo svojom mobile Windows 8.1 a sú registrovaní v takzvanom Windows Insider „Fast ringu“. Používatelia predošlého buildu 10080 preto musia na svojich zariadeniach pomocou nástroja Windows Phone Recovery obnoviť systém Windows 8.1. Prostá aktualizácia systému Windows 10 Mobile Preview na novšiu verziu buildu nie je dostupná kvôli pretrvávajúcej chybe pri migrácii.

Užívateľom, ktorí majú nainštalovaný build 10080 a nechcú obnovovať systém Windows 8.1, sa nemusia obávať. Ich zariadenia síce nedostanú súčasný build 10136, ale ten nasledujúci, ktorý bude mať odstránené chyby s aktualizáciou systému rozhodne áno.

 Gabriel Aul na záver informoval o drobnej chybe, ktorá sa nachádza v builde 10136. Ide o chýbajúcu obrazovku zobrazujúcu stav aktualizácie súborov po inštalácii. Po úspešnej inštalácii sa prihlasovacia obrazovka systému objaví bez dátumu a času, pričom po dobu približne 10 minút nebude reagovať, následne sa však všetko zobrazí a systém vám umožní mobil odomknúť.

Zdroj: windowscentral

17.06.2015

+