MojWindows

Spoločnosť Microsoft predstavila holografický počítač už v januári tohto roka na špecialnej Microsoft udalosti. Na prebiehajúcej konferencií Build 2015 však predviedla ešte viac. Microsoft HoloLens totiž môže mať množstvo využití napr. v medicíne, škole, doma, v práci, čiže prakticky kdekoľvek a používateľ si pri tom nemusí zo sebou nosiť 2 projektory, 4 počítače a množstvo ďalšieho príslušenstva len aby dosiahol toho istého výsledku ako s HoloLens (pozn. veci a čísla spomenuté vo vete sú len na demonštráciu).

hololens

Na našom portáli sme už spomínali fakt, že HoloLens nepotrebuje k fungovaniu žiadny externý počítač, či nástroj. Je úplne nezávislý a to z neho robí nástroj s veľkým potenciálom do budúcnosti. Ak by sme si to mali rozpísať, tak HoloLens nepotrebuje žiadne káble, externé kamery, telefón alebo pripojenie k počítaču. Nasledujúce video z Build konferencie veľmi dobre vystihuje hlavnú myšlienku Microsoft HoloLens.

Aplikácie zavesené na stene bytu, virtuálny pes alebo hlasové povely, pomocou ktorých viete prikázať aplikácií, aby vás nasledovala vyzerajú veľmi dobre, nemám pravdu? Tu však prekvapenia nekončia, pretože ako sme spomínali v úvodnom článku o Build konferencií, HoloLens prichádza aj so svojou vlastnou aplikáciu s názvom HoloStudio. V nej si každý používateľ dokáže vytvoriť nespočetné množstvo vlastných hologramov a následne ich vytlačiť pomocou 3D tlačiarne.

HoloLens nie je len nejaký experiment, ktorý nikdy neuzrie svetlo sveta. Microsoft to s týmto projektom myslí vážne a naposledy tvrdil, že by sa malo toto zariadenie dostať na trh zároveň s oficiálnym vypustením operačného systému Windows 10 už toto leto.

Zdroj: theverge

30.04.2015

+