Windows 10 bude obsahovať nové dotykové gestá

Spoločnosť Microsoft sa pripravuje na veľké odhalenie operačného systému Windows 10 už toto leto. Nový operačný systém sa totiž stane bezplatne prístupným nielen pre platiacich zákazníkov, ale aj pre tých, ktorí vlastnia pirátske kópie systému. Je jasné, že Microsoft chce silou mocou dosiahnuť obrovský podiel na trhu hneď v začiatkoch a podobné odvážne kroky tomu majú pomôcť.

Nezabúdajme ale na fakt, že jedna vec je urobiť produkt bezplatným pre všetkých, ale druhá je vymyslieť ho tak, aby bol žiadaný u čo najväčšieho publika. To sa dá dosiahnuť len v prípade ak je produkt „user friendly“ (ľahký na používanie). Za týmto účelom boli do Windows 10 implementované nové dotykové gestá, ktoré boli predstavené na zasadnutí WinHEC konferencie v Číne. Tieto gestá budú prístupné pre zariadenia so schopnými touchpadmi a dotykovými obrazovkami. Microsoft preto poukázal na fakt, že notebookov s presnými a schopnými touchpadmi rapídne na trhu ubudlo, takže pokiaľ používatel bude chcieť využiť plný potenciál nových gest, potrebuje si zaobstarať notebook s kvalitným touchpadom.

Nemôžeme si však pomôcť, no nasledujúce gestá v mnohých ohľadoch pripomínajú tie, ktoré spoločnosť Apple využíva vo svojich laptopoch posledných pár rokov. Samozrejme nie je vôbec zlé, že sa Microsoft rozhodol pre podobné gestá, práve naopak. Ich implementovanie totiž používateľovi umožní oveľa lepšiu manipuláciu v prostredí svojho zariadenia.

Súvisiacie články

Zdroj: pocketnow

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.