MojWindows

Herný titul Future Factory je náročná akčná hra, ktorá sa inšipirovala známym literárnym dielom R.U.R od spisovateľa Karla Čapka, v ktorom sa po prvýkrát objavilo pomenovanie robot. Hra vás zavedie do továrne, v ktorej sa všetci roboti zbláznili a prestali poslúchať zákony robotiky. Future Factory vytvorilo nezávislé štúdio Fun 2 Robots, ktoré je zložené s výborných českých a slovenských vývojárov a táto hra predstavuje ich debut. Ide v podstate o prvú  prvú rogue-like akčnú hru na Windows Phone Store.

wp_ss_20150327_0004

wp_ss_20150327_0006

Pri prvom zapnutí vás hra privíta zaujímavým introm, v ktorom hlavná postava spadne s vrtulníkom neďaleko spomínanej továrne na roboty. Hneď vás zaujme netradičná grafika, ktorá pôsobí ako kreslená rozprávka. Samotná pointa je prejsť rozmanité úrovne, ktoré sú zložené z prepracovaných platforiem. Na každej z nich na vás čaká nejaký robot, ktorý sa vás pokúsi zlikvidovať. Je možné zbraňou zničiť krabice ležiace na zemi, z ktorých získavate mince, životy alebo energiu. Natrafiť môžete na základného robota, ktorý vypúšťa jeden náboj za druhým smerom k vašej lokácií. Týmto nábojom sa dá ľahko vyhnúť. Na vyšších úrovniach však robot strieľa rýchlejšie a je tak náročnejšie ho zničiť. Druhým tvorom je akási lietajúca robotická mucha, ktorá každú chvíľu rýchlo vyštartuje vašim smerom a je preto veľmi nepríjemným protivníkom. Po prejdení niekoľkých platforiem narazíte na bossa Robobeara, ktorý útočí pomocou ozubených kotúčov a čím ste na vyššej úrovni tým viac životov uberá. V hre sú prítomné aj iné nástrahy, ako napr. strieľajúca veža, ktorá vypúšťa náboje do všetkých smerov, no dá sa zničiť. Ďalšou takouto nástrahou sú plamienky, ktoré šlahajú zo zeme cez okrúhlu dieru. Nie sú však zapnúté neustále, a tak musíte vystihnúť chvíľu, keď sa vypnú a rýchlo cez nich prebehnúť. Tieto plamienky vedia byť aj užitočné, pretože ubližujú aj robotom, na ktorých cestou natrafíte.

wp_ss_20150327_0007

wp_ss_20150327_0008

Ovládanie hry nie je najjednoduchšíe, a preto je potrebné venovať hre nejaký čas, kým sa v nej zlepšíte. Koniec koncov aj výrobca uvádza, že nejde o jednoduchú hru. V ľavom dolnom rohu sa pomocou dotyku a krúženia prstu ovláda pohyb postavy a v pravom dolnom rohu sa pre zmenu ovláda streľba a mierenie. Streľba sa však neuskutočňuje len ťuknutím, ale nepretržitým stlačením. Mierenie je zase vykonávané krúžením prstu do miesta, kde sa nachádza cieľ. Práve strieľanie a mierenie je vec, ktorá vám zaberie čas kým sa naučíte svojich nepriateľov efektívne ničiť. Hra samozrejme ponúka rozmanitosť zbraní a doplnkov, ktoré si môžete zakúpiť za mince, ktoré zarobíte alebo si ich môžete kúpiť za reálne peniaze. Tieto doplnky vám pomôžu ľahšie splniť stanovený cieľ.

wp_ss_20150327_0001

wp_ss_20150327_0002

Grafika je veľmi kvalitná a úrovne sú výborne vymyslené, takže o zážitok určite nebude núdza. Pozadia sú dokonca ručne nakreslené a nemusíte sa obávať stereotypu, pretože každá úroveň je úplne iná. Veľmi sa nám páčili aj animácie vytvárania každej platformy predtým ako na ne postava vstúpila. Je vidieť, že vývojári si dali na hre záležať, a preto bude určite dobrou voľbou pre každého, kto má rád akčné a ťažké hry. Future Factory si môžete bezplatne stiahnuť pomocou nášho odkazu na obchod z aplikáciami pod textom.

 

27.03.2015

+