MojWindows

Spoločnosť Microsoft na špeciálnej udalosti Windows 10 samozrejme priblížila svetu aj nové vlastnosti, ktorými nadchádzajúci univerzálny operačný systém bude disponovať. Musíme spomenúť aj fakt, že od ohlásenia príchodu tohto operačného systému v septembri minulého roka si náhľad tohto systému nainštalovalo vyše 1.7 milióna používateľov po celom svete a toto číslo neustále rastie.

2

Microsoft tak dostáva neustálu spätnú väzbu od bežných používateľov a vylepšuje chyby, ktoré sa v ňom doposiaľ vyskytli. Microsoft v septembri odhalil v podstate taký malý náhľad, v ktorom sme mali možnosť vidieť zmodernizované Start Menu, Task View, nové centrum akcií a vylepšené rozhranie systému. Novinkou je prítomnosť virtuálnej asistentky Cortana, o ktorej sme písali v jednom z predchádzajúcich článkov. Verzia, ktorú Microsoft predstavil na udalosti však pôsobí oveľa súdržnejšie a dôslednejšie ako predchádzajúce náhľady, ktoré mali používatelia možnosť testovať.

3 4

Microsoft taktiež prerobil celú radu svojich aplikácií na čele s mailovým klientom Outlook, kancelárskym balíčkom Office a veľkou zmenou je aj aplikácie pre Xbox One, pomocou ktorej bude môcť používateľ hrať Xbox herné tituly aj na svojom počítači. Spomínaný balíček Office prešiel dizajnovou zmenou a tento fakt je vidieť hlavne na verzií pre smartfóny. Príjemným prekvapením je aj nová aplikácia pre fotografie, ktorá bude s fotografií automaticky odstraňovať neželané efekty ako napr. červené oči a dokáže vytvoriť správnu expozíciu. Samozrejme táto funkcia sa dá vypnúť pokiaľ si používateľ neželá, aby mu aplikácia upravovala fotografie.

1

Aplikácia Kalendár má rovnaké rozhranie v smartfónoch, tabletoch aj počítačoch a novou vlastnosťou nadchádzajúceho systému sa stal aj internetový prehliadač Spartan, ktorý disponuje celou radou nových vlastností, ktoré sme vám opísali v článku zameranom práve naňho. Na záver tu máme podporu hrania Xbox hier, ktorá určite padne vhod rodinám s deťmi, ktoré trávia za konzolou množstvo času. Dieťa si takto môže svoje obľubené herné tituly zahrať aj na svojom počítači pomocou Xbox herného ovládača jednoduchým prihlásením do svojho Xbox účtu. Hry sa dajú aj nahrávať a následne zdieľať so svojimi priateľmi.

5

Zdroj: theverge

22.01.2015

+