MojWindows

Spoločnosť Microsoft údajne vytvára nový webový prehliadač pre najnovší operačný systém Windows 10. Tento prehliadač nesie krycí názov Spartan a mohol by softvérovému gigantovi konečne zabezpečiť nový začiatok vo sfére webových prehliadačov. Je teda jasné, že najnovší prehliadač nebude niesť názov Internet Explorer 12, ale bude to niečo nové a dúfajme, že aj funkčné a spoľahlivé.

Podľa zdroja ZDNet údajne tento nový prehliadač pôsobí skôr ako Google Chrome alebo Mozilla Firefox, čo by bolo pre používateľov operačného systému Windows neklamným znamením, že sa Microsoft hýbe vpred a k lepšiemu. Spartan však naďalej bude mať v sebe zabudované základy terajšej webovej technológie spoločnosti Microsoft.

Netreba však očakávať, že Internet Explorer sa vyparí natrvalo. Microsoft totiž plánuje s odhalením Windows 10 priniesť dva rôzne webové prehliadače. Prvým je samozrejme IE 11 a druhým nový Spartan. Ponechanie starého prehliadača vo Windows 10 je čisto z dôvodu lepšej kompatibility. Viac informácií sa určite dozvieme na udalosti, ktorá sa bude konať 21. januára.

Zdroj: theverge

03.01.2015

+