MojWindows

Microsoft Mahjong je klasická hra na vytváranie párov z kartičiek, ktoré majú na sebe namaľované rovnaké symboly alebo obrázky. Hra je plná nádherných obrázkov, príjemných zvukov, ktoré dopĺňajú skvelý zážitok a potešia aj intuitívne ovládacie prvky.

Microsoft Mahjong je vhodný ako pre začínajúcich, tak aj pre pokročilých hráčov a odborníkov na hru Mahjong. Ponúka štyri rôzne obtiažnosti (easy, medium, hard a expert) a každá z nich obsahuje 4 rôzne hlavolamy. Samozrejme na začiatku je sprístupnený vždy len prvý hlavolam v každej úrovni, po ktorého úspešnom vyriešení sa hráčovi odomkne ďalší a ďalší, po kým nesplní všetky. Hra si taktiež pamätá, ktoré hlavolamy hráč riešil naposledy, a tak môže nadviazať tam, kde predtým skončil

K dispozícií je samozrejme aj herný tutoriál, v ktorom sa začínajúci hráč môže zorientovať a získa aj zopár tipov a trikov ako začať a šikovne prejsť cez jednotlivé hlavolamy na rôznych úrovniach. Prvá úroveň je celkom ľahká a za chvíľu ju máte hotovú, no ďalšie už nie sú také jednoduché. Je pri nich potrebné dokonca uvažovať, čo s čím a kedy spárovať, pretože na záver sa vám nemusí podariť ukončiť hlavolam.

Kľúčom k úspešnému ukončeniu každej úrovne je spárovanie identických kartičiek, ktoré majú aspoň jednu stranu voľnú, tzn., že je ich aspoň z jednej strany neobklopujú iné kartičky. Hráč má taktiež k dispozícií nápovedu počas hry v podobe tlačidla s názvom Reshuffle, ktoré mu ukáže, ktoré 2 kartičky má spárovať. Táto nápoveda je ale obmedzená na zopár pokusov za hru. Ďalej tu nájdeme možnosť vymazania posledného kroku. Táto funkcia sa používa vtedy, keď hráč chce zmeniť svoj posledný ťah na iný.

Počas riešenia hlavolamov hráč získava aj achievementy, napr. za veľmi rýchle vyriešenie hlavolamu alebo za spárovanie veľkého počtu kartičiek v krátkom časovom horizonte. Hra ponúka aj 4 odlišné grafické motívy, ktoré si hráč môže nastaviť podľa vlastného gusta. K dispozícií sú aj štatistiky hier v odlišných obtiažnostiach, kde sú spísané všetky dôležité informácie, ako napr. počet odohratých hlavolamov, počet dokončených hlavolamov, najvyššie skóre, najkratší čas splnenia hlavolamu a priemerný čas plnenia hlavolamu.

Pokiaľ vás táto celkovo výborne spracovaná hra oslovila a máte radi riešenie hlavolamov na potrápenie vašich mozgových závitov, tak Microsoft Mahjong je presne to, čo hľadáte. Môžete si ho stiahnuť pomocou nášho odkazu na obchod s aplikáciami pod textom.

05.11.2014

+