HP Envy X2: Hybrid v štýle Surface

Spoločnosť HP na trh uvádza nový tabletobook nazývaný Envy X2, ktorý prichádza v podobnom koncepte, akým sa snaží ohúriť Microsof Surface. Je však lacnejší a k dispozícii v dvoch veľkostiach.

Microsoft predáva už v poradí tretiu generáciu svojho tabletu Surface, ktorý vďaka prídavnej klávesnici dokáže fungovať aj ako notebook. S rovnakým konceptom na trh prichádza aj Hawlett Packard so svojim Envy X2.

HP Envy X2 je v ponuke v dvoch veľkostiach a to ako 13,3-palcové a 15,6-palcové zariadenie. V oboch prípadoch ide o IPS displej s rozlíšením FullHD, avšak v menšej verzii je možné zvoliť si displej aj s nižším rozlíšením 1 366 x 768 pixelov.

Oproti Surface Pro 3 sú novinky od HP vybavené slabším a úspornejším procesorom Intel Core M. Procesoru sekunduje operačná pamäť, ktorá má v závislosti od konfigurácie kapacitu 4 alebo 8 GB. Operačná pamäť je však priamo na doske a nie je ju možné vymeniť.

Čo sa týka úložného priesotru, v prípade 13-palcovovej verzie si môžete zvoliť SSD s kapacitou od 128 do 512 GB. 15-palcový model má v ponuke iba 500 GB pevný disk s malou SSD cache o kapacite 16 GB. Oba modely spoliehajú na integrovanú grafiku.

Súvisiacie články

Predinštalovaným operačným systémom je Windows 8.1, pričom pri kúpe dostanete na rok predplatné Office 365 zadarmo.

Vďaka použitiu čipu Intel Core M nemá HP Envy X2 žiadne ventilátory, takže je úplne tichý. Oba verzie majú webkameru TrueVision s rozlíšením FullHD. Ponúknu dva mikrofóny a reproduktory Beats Audio. Tie sú v 13-palcovej verzii dva, u 15-palcovej verzie si užijete zvuk zo štyroch reproduktorov.

13-palcový model má dva USB porty, 15-palcový o jeden navyše. Samozrejmosťou je HDMI, 3,5-palcový jack na pripojenie slúchadiel a z pohľadu bezdrôtovej konektivity nechába Wi-Fi 802.11 ac a taktiež Bluetooth 4.0, pomocou ktorého sa pripája aj klávesový kryt. Samotný kryt s klávesnicou je vybavený aj podsvietením a priestranným touchpadom. Celý klávesový kryt je možné taktiež pripojiť aj pomocou klasických konektorov. Zariadenia majú zároveň opierku, ktorú je možné nakloniť do viacerých uhlov pre pohodlnú prácu.

V porovnaní s menším Surface Pro 3 sú obe verzie oveľa tučnejšie a ťažšie. Trinásťpalcový model má rozmery 35,53 × 21,54 × 1,37 cm, pätnáska je veľká 41,25 × 24,33 ×1,47 cm. Ide však o rozmery samotného tabletu a teda treba ešte počítať s prídavnou klávesnicou, ktorá zvýši aj hmotnosť. Kým hmotnosť HP Envy X2 15“ je 1,83 kg, s pridanou základňou je to až 2,46 kg, pričom hrúbka s klávesnicou narastie na 2,03 cm. U HP Envy X2 13“ ide o nárast z 1,27 kg na 1,84 kg a hrúbka s klávesnicou potom narastie na 1,93 cm.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.