MojWindows

Pre všetkých šikovných developerov pripravila koncom mája spoločnosť Microsoft Slovakia v spolupráci s portálom MojWindows.sk, spoločnosťou Nokia a ďalšími partnermi, súťaž o najlepšie aplikácie pre Windows PhoneWindows 8. Stačilo sa zaregistrovať na stránke WinAppChallenge a naprogramovať unikátnu appku do jednej z dvoch kategórií. 

Do posledného ročníka sa prihlásilo 44 slovenských aplikácií, z ktorých odborná porota vybrala tie najlepšie. Nechýbalo ani verejné hlasovanie, v ktorom si čitatelia vybrali svoju najlepšiu aplikáciu od slovenských autorov. Hlasovalo sa v dvoch hlavných kategóriach: Windows Phone a Windows 8.

Výsledky WinApp Challenge 2014 – Kategória Windows Phone

Na prvom mieste sa umiestnila aplikácia Speedometer by Sygic, ktorá používateľov upozorňuje na radary, policajné hliadky, nebezpečenstvá na ceste a prekročenie rýchlosti. Aplikácia vyniká štýlovým a funkčným dizajnom, dokáže vytvárať knihu jázd a nahrávať video z vašich ciest, čím prispieva hodnotnými informáciami pre všetkých vodičov. Aplikácia získava cenu – smartfón od Nokie.

sygic speedometer winappchallenge

Druhé miesto obsadili vývojári hry Puzzle Adventures, ktorá je mobilnou obdobou klasickej puzzle hry. Puzzle Adventures ponúka jednoduchú grafiku a širokú škálu úrovní, ktoré hráčov zabavia dlhé hodiny. Porota ocenila aj pozitívne odozvy hráčov v obchode Windows Phone. Aplikácia získava cenu – tablet Prestigio Visconte.

Puzzle Adventures winappchalenge

Na treťom mieste v tejto kategórii sa umiestnila aplikácia Autobazar.eu. Táto ponúka prístup do jednej z najväčšej databázy ojazdených automobilov na Slovensku priamo z mobilu.  Výhoda aplikácie je hlavne v možnosti správy kompletnej inzercie ako pre súkr. osoby tak aj pre predajcov/autobazáre. Aplikácia získava cenu – tablet Prestigio Visconte.

autobazar winappchallenge

Výsledky WinApp Challenge 2014 – Kategória Windows 8

Poznáme aj víťazov v kategórii Windows 8. Na najvyššej priečke sa umiestnila aplikácia Action Plan Manager. Ide o nástroj na riadenie akcií a úloh, určený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú organizovať množstvo rôznorodých úloh. Porote sa páčil nápad a benefity, ktoré používanie aplikácie svojim majiteľom poskytne. Aplikácia získava cenu – smartfón od Nokie.

winappchallenge Action plan manager

Na druhom mieste sa usadila aplikácia s názvom Letáky, v ktorej nájdete vždy aktuálny prehľad akcií a zliav pre váš obľúbený obchod alebo hypermarket. Aplikácia získava cenu – tablet Prestigio Visconte.

winappchallenge letaky w8

Tretie miesto obsadila appka Radia.sk, ktorá prináša pre všetkých fanúšikov systému Windows 8 obľúbené rádio stanice priamo na obrazovky počítačov. Aplikácia získava cenu – tablet Prestigio Visconte.

winappchallenge radia w8

Verejné hlasovanie: najobľúbenejšie aplikácie čitateľov

Celkovo o najlepších Windows aplikáciách rozhodlo viac ako 3,300 hlasov, ktoré rozhodli o najobľúbenejších aplikáciách pre Windows Phone a Windows 8. 

Poradie v kategórii Windows Phone:

  • Model ALADIN (smartfón od Nokie)
  • Konvertor mien (tablet Prestigio Visconte)
  • ČSOB SmartBanking SK (tablet Prestigio Visconte)

 

Poradie v kategórii Windows 8:

  • Model ALADIN (smartfón od Nokie)
  • SME.sk (tablet Prestigio Visconte)
  • TV Program (tablet Prestigio Visconte)

 

Žrebovanie a ceny pre hlasujúcich

Celkovo o najlepších Windows aplikáciách rozhodlo viac ako 3,300 hlasov, z ktorých porota vyžrebovala šťastných výhercov zaujímavých cien.

Mená výhercov:

  • 1x Herná konzola Xbox: Miroslav Hubcej
  • 2x Prestigio Visconte: Lukáš Okal a Jozef Žembery
  • 1x Nokia: Andrej Zsigo

Srdečne gratulujeme, budeme ich kontaktovať emailom s detailami prevzatia ceny.

Ďakujeme partnerom súťaže

Snímka obrazovky 2014-10-20 o 15.38.37

31.10.2014

+