MojWindows

Spoločnosť Microsoft po troch týždňoch od vypustenia prvého náhľadu pre najnovší operačný systém Windows 10, pripravila ďalší, ktorý v sebe obsahuje už aj nové centrum oznámení (Notification Center). Ak ste sa zapojili do programu testovania tohto náhľadu tak táto nová aktualizácia (9860) je prístupná v sekcií počítačových nastavení pod hlavičkou aktualizácie a obnova.

Najnovšia testovacia verzia v sebe ukrýva takmer 7000 zmien, ktoré spoločnosť Microsoft počas týchto troch týždňov na nej vykonala za pomoci spätnej väzby od testerov. Ak si spomínate, v septembri sme pre vás priniesli video, ktoré demonštrovalo funkcionalitu spomínaného centra oznámení, ktoré odvtedy neprešlo zásadnou zmenou. V podstate zbiera oznámenia a upozornenia z Windows aplikácií a systémových upozornení a zobrazuje ich v centre podľa druhu aplikácie a času, kedy bolo dané upozornenie vygenerované. Žiaľ, toto centrum oznámení zatiaľ nedisponuje funkciou, vďaka ktorej by používateľ mohol na dané upozornenie odpovedať. Táto skutočnosť sa však do jarného predstavenia Windows 10 určite zmení.

center

Ďalšou zmenou, ktorú pre používateľov Microsoft vykonal je vytvorenie animácie pri zmene obrazoviek, aby bolo jasné, že používateľ ju zmenil. Nepríjemnou správou je, že s príchodom tejto aktualizácie niektoré prvky a hry nebudú fungovať tak, ako by mali. Bude ťažšie pripojiť sa so zariadením na internet pomocou Wi-Fi a niektor0 ikonky zo Štart menu možno zmiznú. Novú aktualizáciu Windows 10 náhľadu si môžete stiahnuť v nastaveniach počítača v sekcií update and recovery > preview builds. Aktualizácia by mala mať zhruba 2 GB v závislosti od vášho systému.

Zdroj: theverge

23.10.2014

+