MojWindows

Novinka visela vo vzduchu už veľmi dlho a teraz sa stáva skutočnosťou. Značka inteligentných telefónov NOKIA oficiálne zaniká v prospech nového označenia Microsoft Lumia. Táto zmena bola avizovaná už dlho dopredu a preto nie je vôbec žiadnym prekvapením. Microsoft odkúpil mobilnú divíziu fínskej spoločnosti práve s tým zámerom, aby mohol úplne kontrolovať vyrobený hardvér, ktorý navyše bude niesť meno materskej spoločnosti.

Zmena bude odteraz viditeľná na všetkých oficiálnych internetových stránkach spoločnosti ako aj na iných lokalitách. Tieto kozmetické zmeny sa udejú v najbližších dňoch, no predstaviteľ Microsoftu Tuula Ritylä povedal, že prvé zariadenie s novým označením uvidíme tiež už čoskoro. Pre súčasných majiteľov zariadení Nokia Lumia to ale neznamená, že by sa na ich zariadenia zabudlo. Aj naďalej budú užívatelia dostávať aktualizácie tak, ako doteraz a dokonca budú niektoré modely aj naďalej dostupné na trhu.

V skutočnosti nezaniká úplne ani označenie mobilných telefónov NOKIA. Microsoft bude toto označovanie používať pri low-endových zariadeniach, ktoré dnes stoja niekoľko desiatok eur. Tieto zariadenia aj naďalej ponesú tradičné označenie fínskej spoločnosti, ktoré ich preslávilo, pričom zariadenia s týmto označením kedysi patrili medzi najpredávanejšie mobilné telefóny na svete.

Zdroj: Conversations via pocketnow

24.10.2014

+