MojWindows

Aplikácia Lumia Selfie sa predstavila spolu s novým smartfónom Nokia Lumia 730/735 asi pred mesiacom v Nemecku. Podobná natívna aplikácia na operačný systém Windows Phone v minulosti neexistovala, takže teraz majú milovníci „selfies“ jedinečnú možnosť na ich vytváranie, či aj upravovanie, otáčanie a pod. práve vďaka Lumia Selfie.

Aplikácia ponúka jednoduché pracovné prostredie s tlačidlom určeným na fotografovanie a časovačom, ktorý slúži ako časová spúšť. Po odfotografovaní sa v dolnej časti obrazovky zjavia tri tlačidlá. Tlačidlo vľavo slúži na zmenu zobrazenia, buď štvorcové, na výšku alebo na šírku pričom sa dá s fotografiou aj otáčať. Tlačidlo v strede zase slúži na otáčanie fotografie po 90 stupňoch. Posledné tlačidlo, ktoré je umiestnené vpravo slúži na potvrdenie toho, že používateľ je spokojný s formátom fotografie a želá si prejsť na ďalšie efekty.

Defaultne má aplikácia nastavený grafický režim žiarivý, čiže po odsúhlasení formátu ho Lumia Selfie automaticky aplikuje na konkrétnu fotografiu. Používateľ si však pomocou stredného tlačidla môže zmeniť tento režim a zvoliť si z 20 ďalšich, z ktorých niektoré sú zobrazené na obrázkoch vyššie. Naľavo sa potom nachádza tlačidlo, ktoré je ilustrované ako zázračná palička. Vývojári ho tak nevytvorili náhodou. Slúži totiž na kozmetické úpravy, ako zvýraznenie očí, zjemňovanie, zoštíhlovanie alebo na editáciu úsmevu. Demonštráciu posledne menovanej funkcie si môžete pozrieť na obrázku zobrazenom nižšie. Pokiaľ používateľ nie je spokojný s efektami na fotografií, samozrejme ich pomocou funkcie vymazať všetky efekty, môže odstrániť. Ak je ale spokojný so svojim výtvorom, stačí len stlačiť pravé tlačidlo ilustrované ako disketa a vlastnoručne vytvorené selfie je na svete.

Ak sa vám táto aplikácia zapáčila alebo ste milovníkom selfie fotografií, neváhajte a stiahnite si ju pomocou nášho odkazu na obchod s aplikáciami zdarma už teraz.

09.10.2014

+