MojWindows

Zdá sa, že aj čínsky gigant Lenovo zatúžil po kúsku z koláča na trhu s fitness náramkami, ktorý sa rýchlo rozrastá. Spoločnosť síce neuviedla žíadne oficiálne informácie, že plánuje vydať fitness náramok pod svojou značkou, no na internet unikli informácie, ktoré dokazujú opak. Na internetovej stránke Lenovo sa totiž objavil popis aj obrázok spomínanej novinky.

Výrobok nesie názov Lenovo Smartband SW-B100 veľmi nápadne pripomína fitness náramok Fitbit Flex. Popis zariadenia dokonca odhaľuje aj niektoré slogany, ktoré si Lenovo pre tento výrobok pripravilo.

Lenovo Smartband je určený pre mladých ľudí, ktorí dbajú o svoje zdravie a zaujímajú sa o nové trendové výrobky.

Lenovo Smartband sa ničím nevymyká štandardom, ktoré určujú už existujúce fitness náramky na trhu. Dokáže odmerať váš tep, zmeria odbehnutú vzdialenosť, ukazuje množstvo spálených kalórií a odmeria, koľko krokov ste urobili. Zdá sa však, že jediné oznámenia z mobilu, ktoré tento náramok dokáže zobraziť sú telefónne hovory, sms správy a dohodnuté stretnutia v kalendári. Displej je ale natoľko malý, že zariadenie nebude schopné zobraziť celú textovú správu. Je tu však šikovná vlastnosť, ktorá umožní odomknutie vášho počítača, keď sa k nemu priblížite so spomínaným náramkom.

Cena a dostupnosť Lenovo Smartband zatiaľ nie je známa no vieme, že bude dostupný v oranžovom a modrom prevedení. Lenovo sa zatiaľ na svojej stránke oficiálne nevyjadrilo k tomuto novému výrobku, no v blízkej budúcnosti tak určite urobí.

Zdroj: theverge

27.10.2014

+