MojWindows

Spoločnosť Microsoft doteraz veľmi dobre tajila podrobnosti týkajúce sa najnovšieho operačného systému Windows 9. Samozrejme bolo známe už dávnejšie, že náhľad do tohto zbrusu nového systému nám Microsoft umožní 30. septembra na špeciálnej tlačovej konferencií. Dnes sa objavujú ďalšie, veľmi zaujímavé informácie.

Indonézsky prezident Microsoftu, Andreas Diantoro totiž údajne povedal, že Windows 9 bude bezplatne prístupný pre všetkých používateľov, ktorí vlastnia operačný systém Windows 8. Táto informácia, ktorú mal vraj spomínaný Diantoro vysloviť na udalosti v Hotely Mulia v meste Jakarta však stále nebola oficiálne potvrdená samotným Microsoftom. Podľa Diantora si vraj dokonca užívatelia budú môcť prosto aktualizovať systém a Windows 9 sa sám stiahne a nainštaluje na ich zariadenia. Táto informácia taktiež nie je oficiálne potvrdená spoločnosťou. Je potrebné poznamenať, že toto nie je po prvýkrát, keď nejaký zdroj naznačil, že Windows 9 príde s bezplatnou licenciou. Teraz však takáto informácia vyšla z úst zamestnanca spoločnosti, čo veci trošku mení.

Každopádne zmienka o bezplatnej licencií je pre všetkých používateľov Windows 8 dobré znamenie. Netreba ale zabúdať, že tento fakt nie je spoločnosťou Microsoft oficialne potvrdený. Je tu však definitívne nádej, že niečo také sa stane skutočnosťou. Viac informácií a možno aj potvrdenie o spomínanej bezplatnej licencií sa dozvieme na budúcotýždňovej tlačovej konferencií, ktorá sa bude konať 30. septembra.

Zdroj: softpedia

29.09.2014

+