MojWindows

Požiare pri nabíjaní smartfónov nie sú, našťastie, bežnou záležitosťou. Ročne sa ich ale predajú milióny po celom svete, a tak sa občas vyskytne prípad, keď mali majitelia nepríjemné skúsenosti a telefón sa počas nabíjania vznietil či dokonca explodovala jeho batéria. Takéto prípadu sú zriedkavé a často sa stane, že na vine bol majiteľ, ktorý použil neoficiálne príslušenstvo alebo s telefónom zle zaobchádzal. Podobná nepríjemnosť sa stala aj majiteľovi Nokie Lumia 920, ktorá sa počas nabíjania vznietila. Po odpojení z elektriny a uhasení plameňov ju však majiteľ naďalej používa, keďže telefón funguje a jeho batéria sa bez problémov dobíja.

920b

Fabricio, majiteľ zhoreného smartfónu, má v tomto prípade naozaj smolu. Záruka jeho smartfónu skončila iba pred dvomi mesiacmi a Nokia odmieta vymeniť zariadenie za nové. Spoločnosť si možno berie príklad z predošlých prípadov, keď zhorené smartfóny odmietli výrobcovia reklamovať a často aj mali pravdu. Neskôr sa dokázalo, že majitelia týchto zariadení sú skutočným dôvodom požiarov a výbuchov a nie výrobná chyba zariadenia. V tomto prípade ale Fabricio tvrdí, že v tom nemal žiadne prsty a problémy s telefónom, ako aj výrobcom, ho prinútili zmeniť svoj prístup k smartfónom. Rozhodol sa, že v budúcnosti si radšej kúpi zariadenie s Androidom. Momentálne sa obáva, že by jeho Nokia mohla opäť začať horieť, alebo v horšom prípade dokonca explodovať. Kým ale príde čas kúpy nového smartfónu, Fabricio bude aj naďalej používať svoju Lumiu 920, ktorá je aj po požiari stále plne funkčná.

V konečnom dôsledku je možno aj to dôvod, prečo odmieta výrobca zariadenie vymeniť. Zdá sa však, že veľké spoločnosti už zákazníkov odhalili a nenaletia na každý pokus o výmenu zariadenia za nové, ak ho poškodili užívatelia. Doplatia na to potom ale aj čestní užívatelia, ktorí mali smolu a používali chybné zariadenie.

Zdroj: TudoCelular via PhoneArena

08.09.2014

+