MojWindows

King’s Bounty: Legions je výborne spracovaná online bojová stratégia, ktorá nápadne pripomína úspešný herný titul Heroes: Might & Magic. Hra je veľmi dobre graficky spracovaná a zaujme taktiež množstvom funkcií, ktoré zviditeľňujú pri samotnom boji, učení kúzel a vylepšovaní bojovníkov a hrdinov.

wp_ss_20140902_0016

King’s Bounty ponúka rozmanitosť hrdinov a bojovníkov od obyčajného rytiera až po oheň chrliaceho draka. Na začiatku hráč prejde jednoduchým herným tutoriálom, ktorý ho zasvetí do všetkých mechaník boja proti jednotlivým príšerám alebo inému hráčovi a krok za krokom ukazuje, akými schopnosťami oplývajú rôzni bojovníci a čo všetko pomocou nich dokážu. Každý boj sa odohráva na šesťuholníkovej šachovnici. Jednotliví bojovníci sa vždy môžu pohnúť len o určitý im prislúchajúci počet políčok. Lukostrelci a čarodejníci sa samozrejme hýbať nemusia, pretože ich schopnosti im dovoľujú bojovať na diaľku. Rytieri však vzdialenosť k nepriateľovi prekonať musia, pretože sú určení na boj zblízka.

Herný pomocník hráčovi asistuje pri každom boji a zobrazuje mu užitočné správy o protivníkovi a radí mu napr., ktorého bojovníka je rozumné odstrániť ako prvého.  V ľavom dolnom okraji má hráč k dispozícií tzv. combat log, kde vidí, ktorý bojivník použil schopnosť a o koľko sily táto schopnosť pripravila protivníka. Pri postave, ktorá je na ťahu sa dole v strede zobrazuje lyšta s jeho schopnosťami. Vedľa každého bojovníka je zobrazené číslo, ktoré popisuje koľko bojovníkov tohto druhu má hráč k dispozícií a dlhý pás napravo od neho zobrazuje množstvo zdravia.

Po každom víťaztve sa zobrazí tabuľka, v ktorej si hráč môže prečítať koľko skúseností a zlata získal, aké trofeje si vybojoval, koľko bojovníkov stratil on a koľko jeho súper a nakoniec aké množstvo bojových jednotiek sa k nemu pridalo. Smer hrdinovho ťaženia určujú zo začiatku úlohy, ktoré hráčovi hra ponúka. Odmenou za splnenie týchto úloh mu často bývajú skúsenosti, zlato a vecné ceny. Hrdina plnením týchto úloh vďaka skúseností získava vyššie levely a spolu s nimi prichádzajúce nové schopnosti. Má k dispozícií knihu kúzel, kde si kúzla môže vylepšovať a získavať nové. Vo svojom inventári si môže nasadiť zbrane a brnenie, ktoré si vybojoval alebo zakúpil a v riadení armády si zase vyberie alebo vylepší bojovníkov, ktorých uzná za vhodných zo štyroch kategórií.

Hráč si taktiež môže vytvoriť spolu s priateľmi svoj vlastný klan, s ktorým bude bojovať proti iným hráčom alebo sa pridá do klanu, ktorý už existuje. Vylepšenie a dozbrojovanie každého bojovníka sa uskutočňuje za pomoci modrých diamantov alebo zlatiek, ktoré hráč získa za víťaztvá v bojoch alebo úlohách. Tieto diamanty si taktiež v prípade ich absencie môže dokúpiť za skutočné peniaze v obchode.

Hrdina sa pohybuje po obrovskej mape, ktorá skrýva množstvo príšer a iných hráčov, s ktorými je možné bojovať. Hra je graficky naozaj veľmi slušne spracovaná a široká funkcionalita je na tom podobne. Ako som už na začiatku spomínal, King’s Bounty: Legions v mnohých ohľadoch veľmi pripomína populárnu počítačovú stratégiu Heroes: Might & Magic, čo je len dobre, pretože fanúšikovia tohto titulu si niečo podobné teraz môžu vychutnať aj na svojich smartfónoch. Pokiaľ sa vám táto stratégia zapáčila, môžete si ju zdarma stiahnuť pomocou nášho odkazu na obchod s aplikáciami pod textom.

http://www.windowsphone.com/sk-sk/store/app/king-bounty-legions/b0acbf7e-28ff-4cdc-8398-39bd5d7d9ace

Zdroj: windowsphone

04.09.2014

+