MojWindows

Microsoft chce podľa všetkého konkurovať sluzbe Google Street View. Autá fotografujúce ulice miest a obcí sme mohli vidieť aj na Slovensku, pričom Google postupne pridáva reálne fotografie historických a prírodných pamiatok. V budúcnosti bude dokonca možné aj pozrieť sa na brehy Dunaja z prostredia lode plaviacej sa po rieke a objaviť aj tieto časti Slovenska. Microsoft tiež dbá o reálne zobrazenie európskych miest a v týchto dňoch môžeme vidieť auto s logom Nokia Here aj v Bratislave.

Microsoft sa snaží ísť trochu iným smerom, ako konkurenčný Google. Aplikácia Nokia Here je so svojimi mapami už dlhšie považovaná za jedno z najlepších riešení na trhu, pričom obľubu si získava najmä kvôli tomu, že v smartfónoch s Windows Phone je predinštalovaná a umožňuje zdarma stiahnuť mapy pre offline používanie. Microsoft sa snaží pomocou živých snímok zdokonaliť svoju navigáciu, pričom okrem reálneho zobrazenia okolia by mali tieto snímky pomôcť pri rozpoznávaní dopravného značenia a rôznych ďalších informácií potrebných pre zdokonalenie navigácie.

Tieto informácie by mohli potenciálne zaujímať aj majiteľov zariadení so systémom iOS a Android, keďže všetko nasvedčuje tomu, že Microsoft prinesie svoje mapy aj pre používateľov konkurenčných operačných systémov. V prípade Androidu pôjde zatiaľ iba o zariadenia spoločnosti Samsung, s ktorou uzavrel Microsoft zmluvu o exkluzívnom partnerstve. V budúcnosti by sa to však mohlo zmeniť, čo určite privítajú mnohí užívatelia. Nokia Here patrí dlhodobo medzi jednu z najkvalitnejších navigácií pre Windows Phone a konkurovať môže bez problémov aj populárnym titulom pre iOS a Android. Na priloženom videu si môžete pozrieť, ako funguje mapovacie zariadenie na autách, ktoré snímajú v súčasnosti aj ulice nášho hlavného mesta.

11.09.2014

+