MojWindows

Spoločnosť ASUS predstavila počas nedávnej konferencie IFA 2014 nový notebook ASUS EeeBook X205. Tento 11,6 palcový laptop zaujme výbornou výdržou batérie, kompaktnými rozmermi, ale najmä režimom Connected Standby, počas ktorého je zariadenie uspaté, no zároveň stále pripojené k internetu. Vďaka tomu vie poskytnúť upozornenia na prichádzajúci mail či inú udalosť a z režimu spánku sa preberie takmer okamžite.

ASUS EeeBook X205 funguje s operačným systémom Windows 8.1. Je určený najmä pre tých užívateľov, ktorí často cestujú a so svojim notebookom sa premiestňujú. Poteší kompaktným telom s hmotnosťou menšou, ako 1 kg. Napriek malým rozmerom ale ponúkne veľký touchpad, podobný tým, ktoré ASUS používa vo svojich 14-palcových notebookoch. Tento touchpad je až o 36% väčší, ako konkurenčných zariadeniach s touto veľkosťou, čo určite ocenia mnohí užívatelia. Spoločnosť si dala záležať aj na klávesnici, ktorá ponúkne všetky štandardné klávesy vzdialené od seba 1,6 mm.

Asus-EeeBook-IFA2014-4

Notebook ponúkne úsporný štvorjadrový procesor Intel Atom. Ten zabezpečí až 12-hodinovú výdrž batérie na jedno nabitie a pomôže aj pri rýchlom prebudení z režimu spánku. ASUS EeeBook X205 prichádza so zaujímavou funkciou Connected Standby. Funguje na podobnom princípe, ako smartfóny, ktoré sú neustále pripojené do siete a pomocou upozornení reagujú na udalosti. V takomto režime môže notebook ostať aj pri zavretom veku a vydrží tak fungovať viac, ako 14 dní. V prípade, že úroveň batérie klesne pod 5%, vykoná notebook automatickú zálohu neuložených údajov.

Asus-EeeBook-IFA2014-1

Notebook sa bude predávať v čiernej, bielej, zlatej a červenej farbe. Je určený pre moderných ľudí, ktorí hľadajú ultra-prenosné zariadenie, no zároveň ho chcú plnohodnotne využívať. Notebook bude dodávaný s predinštalovanými aplikáciami Skype a Photoshop a ponúkne maximálnu veľkosť cloudového úložného priestoru až do 500 GB. Vďaka tomu je ideálnym riešením pre každého, kto hľadá mobilný notebook s dlhou výdržou batérie a zároveň požaduje neustále pripojenie k internetu. Bližšie informácie o cene a dostupnosti zatiaľ zverejnené neboli.

Zdroj: Tlačová správa

10.09.2014

+