MojWindows

Spoločnosť Google oficiálne vypustila 64-bitovú verziu prehliadača Chrome pre operačné systémy Windows 7 a Windows 8. Znamená to, že užívatelia si konečne môžu stiahnuť prehliadač Chrome, ktorý je plne optimalizovaný na ich 64-bitový operačný systém. Táto verzia je teraz sprístupnená na stiahnutie na stránke Chrome.

Na blogu sa spoločnosť Google o novej verzií svojho prehliadača vyjadrila takto:

64-bitová verzia Chrome poskytuje mnohé výhody ako rýchlosť, stabilitu a bezpečnosť. Naše merania preukázali, že nová verzia prehliadača zaznamenala lepšiu rýchlosť na mnohých grafických a mediálnych benchmarkoch. Napríklad, VP9 kodek, ktorý sa používa pri prehrávaní HD videí na youtube, ukázal až 15 % výkonnostné zlepšenie dekódovania. Merania stability od ľudí, ktorí sa zapojili do našich Canary, Dev a Beta 64-bit kanálov potvrdili, že 64-bitové renderovacie enginy sú skoro dvakráť také stabilné, ako pri 32-bitových enginoch, keď spracúvajú typický webový obsah. Nakoniec, naša obrana v skutočnosti znižuje závažnosť rizika, ako pridelenie partícií pamäte (Partition Alloc), ktorá je schopná sa ďaleko efektívnejšie brániť proti zraniteľnosti, ktorá záleží na rozložení pamäte objektov.

Keď to zhrnieme 64-bit0vá verzia prehladača Chrome poskytuje množstvo bezpečnostných a výkonnostných vylepšení. Ak teda disponujete 64-bitovou verziou operačného systému Windows 7 alebo Windows 8, vyskúšajte si tento prehliadač už dnes.

Zdroj: wpcentral

01.09.2014

+