MojWindows

Hra Qais Quest je výborné Windows Phone platformové dobrodružstvo so skvelou grafikou a efektmi. Z grafického hľadiska trochu pripomína známu hru Rayman, no nevymyká sa žánrovému typu klasických platformových hier s mnohými prekážkami, nepriateľmi a klenotmi na zbieranie.

levely

Tvorcovia Qais Quest sa však príliš nenatrápili s hlavným menu, ktoré ponúka vstup do hry a nastavenia umožňujúce len vypnutie zvuku. V hre si zahráte za mladého rytiera Qaisa, ktorý sa stratil a teraz si hľadá cestu domov.  Ponúkne sa vám 5 rôznych svetov, kde  je dokopy 30 levelov a niekoľko epických príšer, s ktorými sa mladý rytier musí popasovať, aby mohol pokračovať vo svojom putovaní.

Postavu rytiera Qaisa ovládate pomocou virtuálneho joysticku v ľavom dolnom okraji a dvomi tlačidlami v pravom dolnom okraji. Prvé z nich slúži na skákanie a druhé ovláda Qaisov meč. Na ovládanie joysticku si asi chvíľu budete musiet zvykať, pretože má dosť veľkú citlivosť a môže sa stať, že vďaka tomu napr. skĺznete z debničky do vody. Joystick okrem iného aj reguluje rýchlosť chôdze postavy. Čím viac posúvate palec doprava alebo doľava, tým rýchlejšie sa postava pohybuje.

Qais Quest ponúka jednu magickú položku. Je ňou vznášajúca sa malebná maska pripomínajúca Aku Aku masku z hry Crash Bandicoot, ktorá slúži ako dočastná ochrana. Pokiaľ napr. postava narazí do nepriateľa, maska ho ochráni a vyparí sa. Ak Qais opäť narazí do nejakej nástrahy, nie je viac chránený a umiera. Na môj vkus je len jedna magická položka dosť málo, keďže sa jedná o platformový žáner s mnohými nástrahami.

Qais Quest určite osloví mnohých vďaka výborne spracovanej grafickej stránke, ovládateľnosti a hernej interakcii. Má však čo dobiehať v náročnosti, pretože všetky príšerky sa dajú zabiť len jediným švihnutím meča, čo obtiažnosť značne znižuje.  Na druhej strane, čo sa týka rozmanitosti úrovní, hra má určite čo ponúknuť.

https://www.youtube.com/watch?v=JquW9zQXwOg

Pokiaľ ste fanúšikom tohto žánru hier, tak Qais Quest rozhodne stojí za skúšku. Hra je prístupná na obchode s aplikáciami buď vo free trial verzií obmedzenej na 2 úrovne alebo plnej verzii, ktorá stojí 1,29 €. Stiahnuť si ju môžete pomocou nášho odkazu na obchod s aplikáciami nižšie.

http://www.windowsphone.com/sk-sk/store/app/qais-quest/69aebdec-5a9f-41de-afb9-78061b838449

Zdroj: wpcentral

20.08.2014

+