MojWindows

Nový operačný systém Windows Phone 8.1 sa dostáva na čoraz väčšie množstvo zariadení a Microsoft dokonca naň už vydal prvú aktualizáciu. Tá prináša množstvo grafických aj funkčných vylepšení, no momentálne je dostupná iba užívateľov, ktorí sa zaregistrovali ako vývojári. Návod, ako to urobiť, sme vám priniesli už v minulosti a rovnaký postup vám zabezpečí aj prístup k novej aktualizácii oveľa skôr, ako by to bolo v prípade, že by ste čakali na oficiálne zverejnenie systému pre všetky zariadenia.

Ak už patríte medzi zaregistrovaných vývojárov pre operačný systém Windows Phone, prístup k aktualizácii by ste mali mať už teraz. Jednoducho choďte do nastavení telefónu a kliknite na možnosť aktualizácia telefónu. Ak ste tento proces ešte nevykonávali, nemusíte sa báť a v priebehu pár minút môžete mať prístup k novej aktualizácii aj vy. Podmienkou však je, aby ste vo svojom zariadení mali nainštalovaný systém Windows Phone 8.1. Ten dostali doposiaľ už mnohé zariadenia a niektoré ho majú dokonca predinštalovaný.

windows-phone-8-1-cover

V prvom rade sa musíte zaregistrovať na stránke Windows Phone App Studio pomocou svojho Microsoft účtu. Po prihlásení musíte iba kliknúť na tlačidlo Start New Project a úvodná fáza je hotová. Tento krok je možné spraviť aj z pohodlia vášho počítača, no ďalej už budete potrebovať smartfón, na ktorý si budete aktualizáciu nainštalovať.

update-navod-1

Stiahnite si z Windows Phone Store aplikáciu Preview for Developers a nainštalujte si ju. Postupujte jednoduchými krokmi inštalácie a na záver zaškrtnite políčko Enable Preview for Developers. Potom už stačí jednoducho prejsť do nastavení telefónu a vybrať možnosť aktualizácie telefónu. Kliknutím skontrolujte dostupnosť aktualizácie a po chvíli čakania sa objaví možnosť stiahnuť novú verziu systému. My sme si takto stiahli aktualizáciu na smartfón Nokia Lumia 630. Hľadanie aktualizácie trvalo zhruba 15 minút, takže buďte trpezliví. Nový systém sa nám práve inštaluje a už čoskoro vám prinesieme naše postrehy a skúsenosti z používania aktuálnej verzie Windows Phone.

wp_ss_20140806_0001

06.08.2014

+