Inžinieri Microsoftu prerobili fotoaparát na Galaxy Nexuse na senzor podobný Kinectu

Inžinieri spoločnosti Microsoft vytvorili fungujúci prototyp senzoru na meranie hĺbky a vzdialenosti objektov, ktorý bol vytvorený z fotoaparátu na smartfóne Samsung Galaxy Nexus. Takéto zariadenie je pritom veľmi jednoduché vyrobiť a na rozdiel od varianty Google s názvom Project Tango, riešenie od Microsoftu je založené na infra-červenej LED dióde a pásmovom filtri, ktoré dokáže jeden inžinier aplikovať na smartfón v priebehu 10 minút.

 

Takéto zariadenie potom dokáže zaznamenávať aktuálne údaje o vzdialenosti a hĺbke objektov v priestore, čo sú funkcie podobné zariadeniu Kinect. Hoci so smartfónom nie je možné po vykonaní tohto procesu zaznamenávať klasické fotografie a videá, nainštalovaný snímač je taký citlivý, že dokáže rozoznať pohyby jednotlivých článkov prsta na ruke.

Súvisiacie články

Výskumníci uvádzajú, že takéto zariadenie je možné aj dodatočne nainštalovať na kamery smartfónov, no iba za cenu straty originálnych funkcií fotoaparátu. Nie je úplne jasné, ako môže Microsoft v budúcnosti využiť túto technológiu, no spoločnosť sa v poslednej dobe očividne zaujíma o nové oblasti. Prednedávnom sa objavili informácie o pripravovanom smartfóne s 3D dotykovým ovládaním. Ovládanie smartfónu s označením ‚McLaren‘ bolo podľa všetkého založené na technológií odvodenej z Kinectu, no Microsoft projekt na nejaký čas zastavil. Dôvodom mali byť nemožnosť zaviesť takéto zariadenie na trh a aktuálna nevyužiteľnosť v praxi. Na priloženom videu sa môžete pozrieť, ako pracovníci prerobili webovú kameru a pridali jej podobnú funkciu, ako smartfónu Galaxy Nexus.

Zdroj: slashgear via phoneArena

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.