MojWindows

Už dlhšiu dobu sa pracuje na spôsobe, ktorým by bolo možné programovať aplikácie kompatibilné súčasne so systémom Windows ako aj Windows Phone. Podľa všetkého bude OneCore názov pre kernel, ktorý túto funkcionalitu umožní.

Vďaka OneCore bude teda možné programovať aplikácie, ktoré budú bežať na smartfónoch, tabletoch, počítačoch a zariadeniach Xbox. Umožní to aj nové používateľské prostredie s označením XAML UI, vďaka ktorému budú aplikácie dobre vyzerať na zariadeniach všetkých veľkostí. Označenie kernelu pritom nie je oficiálne, objavilo sa iba v ponuke prác na sociálnej sieti LinkedIn.

Táto novinka je ďalšou z radu inovácií vo fungovaní spoločnosti Microsoft. Zdá sa, že firma zo Silicon Valley to myslí naozaj vážne a chce konkurovať svojim dvom úhlavným nepriateľom – spoločnostiam Google a Apple. Ak by sa Microsoftu naozaj podarilo vytvoriť prostredie pre programovanie aplikácií, ktoré budú bežať rovnako dobre na smartfónoch ako aj stolových počítačoch, získala by tak spoločnosť obrovskú výhodu. Ani Google a ani Apple zatiaľ takéto možnosti nemajú a aplikácie pre jednotlivé platformy musia byť často upravované alebo programované od základu.

Zdroj: WalkingCat via phoneArena

21.07.2014

+