MojWindows

S horúcimi letnými večerami prichádzajú aj nepríjemnosti v podobe dotieravých komárov. Tie vedia poriadne pokaziť idylku pekného letného večera a v horšom prípade môžu svoju obeť aj infikovať nepríjemnou chorobou. V tomto čase je vhodné zaobstarať si nejaký repelentný prípravok, no poslúžiť vám prípadne môže aj váš smartfón. Stačí mať nainštalovanú správnu aplikáciu a takou je aj Anti Mosquito!

Aplikácia funguje na princípe vydávania tónov takých frekvencií, ktoré by mali odstrašovať komáre. Hoci to neznie tak spoľahlivo ako rôzne chemické repelenty, princíp vydávania tónov určitých frekvencií je známy aj z iných oblastí. Bolo dokázané, že niektoré tóny odstrašujú psov, potkanov či iné zvieratá a preto je možné, že takáto aplikácia na odpudzovanie komárov môže skutočne fungovať. Prostredie aplikácie je veľmi jednoduché, na výber máte jednu zo štyroch ponúkaných frekvencií – 13, 15, 17 a 19 kHz. Nad nimi sa nachádzajú iba tlačidlá pre zdieľanie na sociálnych sieťach a celému prostrediu dominuje akási imitácia radaru. Tá je v základe modrá a po výbere frekvencie sa zmení farba na červenú, čo znamená, že aplikácia pracuje.

anti-mosquito1 anti-mosquito3 anti-mosquito2 

Ťažko povedať, ktorá frekvencia je najlepšia. Ak sa vám aplikácia páči, vyskúšajte ju a dajte nám v diskusii pod článkom vedieť, ktorá frekvencia sa vám osvedčila najviac. Anti Mosquito! je vo Windows Phone Store dostupná zadarmo a stiahnuť si ju môžte aj pomocou tohto odkazu.

25.06.2014

+