MojWindows

Spoločnostiam Google a Microsoft sa v poslednej dobe nedarí nájsť kompromis ohľadom finálnej verzie aplikácie YouTube, ktorá pobeží na najnovšom Windows Phone 8.1. Výsledkom týchto nezhôd je, že si užívateľ musí stiahnuť ďalšiu aplikáciu, ktorá mu umožní prehrávanie týchto online videí. Druhou možnosťou je spustenie YouTube cez webový prehliadač. Problém je však v tom, že nie každý prehliadač podporuje formát HTML 5.

Práve tu prichádza do hry nový Internet Explorer 11, ktorý bude súčasťou najnovšieho WP 8.1. Microsoft si dal tú námahu a tomuto prehliadaču pridal podporu HTML 5. Aktualizácia umožní prehrávanie bez toho, aby užívateľ musel video pozerať v plnej veľkosti, zvýši sa kvalita prehrávaných videí a používateľ môže taktiež bez mihnutia oka prejsť na inú stránku. Video sa automaticky pozastaví a keď sa vráti dopozerať video, začne sa prehrávať od toho istého momentu. IE 11 bude pomocou slide baru tiež umožňovať pretáčanie videa dopredu a dozadu. Ďalšie vylepšenia budú umožňovať uzamknutie obrazu, pričom zvuk sa bude prehrávať ďalej.

Pre užívateľov, ktorým nový IE 11 stále neposkytuje potrebný zážitok, existuje iné riešenie. Na Windows Phone Store sa pohybuje množstvo aplikácií, ktoré umožňujú prehrávanie videí. Stačí si len vybrať tú svoju.

Zdroj: phonearena

08.04.2014

+