MojWindows

Microsoft len pred niekoľkými týždňami organizoval konferenciu Build, na ktorej oznámil príchod novej verzie mobilného systému Windows Phone 8.1 a dnes je táto aktualizácia verejne dostupná. Ide o významný pokrok vo vývoji tohto mobilného systému a už o niekoľko dní až týždňov by sa mohla aktualizácia objaviť aj na zariadeniach používateľov.

TIP: Microsoft predstavil nový Windows Phone 8.1 plný vylepšení

Aktualizácia s Windows Phone 8.1 je v týchto chvíľach dostupná iba pre developerov na registrovaných zariadeniach, no získať ju môžu ani bežní používatelia. Tí si však najprv musia vytvoriť účet na stránkach Microsoftu, vytvoriť nový projekt a stiahnuť si špeciálnu aplikáciu, ktorá zariadeniu umožní pristúpiť k aktualizácii. Pokiaľ však systém nebol uvoľnený oficiálne operátorom alebo výrobcom, vaše zariadenie stráca záruku a aj všetky vylepšenia a natívne aplikácie, ktoré by ste v zariadení získali od výrobcu.

S aktualizáciou na novú verziu systému získate okrem menších vylepšení a zmien aj funkcie ako hlasového asistenta Cortana, či Live Tile dlaždice, ktoré si môžete upraviť vlastnou tapetou. Cortana však bude nateraz dostupná iba v USA a neskôr tento rok aj vo Veľkej Británii a Číne. Do ostatných krajín sa dostane v budúcom roku. O dostupnosti aktualizácie informoval portál The Verge.

14.04.2014

+