MojWindows

Spoločnosť Microsoft nedávno oznámila, že návrati Štart menu do najnovšej verzie Windows 8. Dátum jeho návratu však spoločnosť stále zahmlieva. Dôveryhodný zdroj ale tvrdí, že by sa tak malo stať pri druhej aktualizácií Windows 8.1 v auguste. Šéf pre Windows a Xbox softvér Terry Myerson tento mesiac uviedol prototyp vzhľadu Štart menu. Podľa obrázku to vyzerá na hybrid Windowsu 7 a Live Tile menu vo Windowse 8.

winstartmenu

Myerson taktiež dodal, že Microsoft umožní svojím aplikáciam bežať na pracovnej ploche v okne. Pravý a čistokrvný typ „okna“ však spoločnosť plánuje zahrnúť do nadchádzajúceho projektu Windows 9, ktorý má v pláne vypustiť budúci rok. Obidve novinky  sa ale snaží pripraviť  už v augustovej aktualizácií pre Windows 8.1 a pripraviť si tak pôdu pre väčšiu aktualizáciu, a to Windows 9 – krycí názov Threshold.

windows-novinky-1

Microsofť sa už teraz snaží veci popohnať vpred, aby boli schopní každý rok priviesť na trh novú verziu Windowsu. Z časti je to pre nedostatky, ktoré sa vyskytli vo Windowse 8. Na druhú stranu konkurencia neustále prichádza s novinkami pre svoje zariadenia, a teda Microsoft je nútený udržiavať krok s trhom. Spoločnosť taktiež pracuje na univerzálnom operačnom systéme, ktorý by fungoval na mobilných zariadeniach aj na počítačoch. Na Build konferencii, ktorá sa konala pár týždňov dozadu, Microsoft uverejnil, že Windows bude zadarmo pre počítače a mobily s uhlopriečkou menšou než 9 palcov. Pokiaľ Microsoft dodrží slovo a v auguste vypustí aktualizáciu so Štart Menu, vyhovie najpočetnejšej sťažnosti zo strany používateľov, ktorí obľubujú tradičný vzhľad pracovnej plochy.

Zdroj: theverge

28.04.2014

+